SENTÈNCIA DE L'ESTATUT: Que s'han llegit la Constitució??

24 Novembre, 2009 07:45
Publicat per eblanch, General

Aclariment: El que subscriu no és cap lletrat ni professor constitucionalista, ni res que s’hi assembli, però amb la curiositat que és innata a l’esser humà, he repassat el text constitucional per veure que hi diu, i ...bè, millor que llegiu el “post”:

Dimecres passat 18/11/09, vaig llegir a la premsa el següent titular: "La Generalitat acatarà la sentència de l'Estatut"..., passo a comentar aquest titular:

Acatar les sentències dels tribunals en un estat de dret és el que qualsevol persona o institució està obligada a fer tant si li agrada com si no. Una vegada dit això, hauríem de mirar enrere i veure que passa tan amb el Tribunal Constitucional, com amb el problema que hi tenen alguns dels jutges del TC amb l'obligatorietat de la llengua i el terme "Nació".

Tots sabem, els mitjans estan farts de repetir-ho, que dels 12 jutges, un es mort, l'altre recusat (no pot intervenir en la sentència), i quatre més han superat amb escreix el termini del seu mandat, sense quels partits espanyols s'hagin posat d'acord en la seva substitució. En resum, dels 12 jutges solament 6 estan plenament legitimats per dictaminar sobre l'Estatut. SOLAMENT LA MEITAT DE L'ALT TRIBUNAL, el 50% té credibilitat legal..., en aquestes circumstàncies volen emetre una sentència sobre l'Estatut??, si ho fan així, al meu entendre és perquè volen una sentència polèmica, o una sentència que seria impossible amb unes altres circumstàncies.

VOLUNTAT POPULAR:

També s'hauria d'analitzar el següent: un Tribunal Constitucional, per molt Alt Tribunal que sigui, pot tenir competències sobre una Llei Orgànica que el poble ha votat, o sigui quel poble ja s'hi ha pronunciat en un Referèndum??. Sobre això vull recordar el que diu "precisament" la Llei de Lleis Espanyola, "LA SACROSANTA CONSTITUCIÓN". Sobre la voluntat popular en el seu "preàmbul" diu: "...consolidar un Estado de Derecho que asegure el imperio de la ley como expresión de la voluntat popular...", repeteixo "imperio de la ley como expresión de la voluntat popular"..."de la voluntad popular"..., així doncs, torno ha preguntar, té legitimitat el T.C. sobre una Llei en que "la voluntat popular" ja s'ha expressat??.

NACIÓ:

La Constitució Espanyola diu en el seu article segon: "La Constitución...reconoce y garantiza el derecho a la autonomia de las NACIONALIDADES...". La mateixa Constitució Espanyola, ja no en el preàmbul, en el seu articulat, reconeix el terme NACIÓ, doncs parla de NACIONALIDADES, essent aquesta última paraula una derivada de la primera, i suposo que aquest terme solament es pot utilitzar, si prèviament existeixen les NACIONS (de fet per tenir nacionalitat, has de pertanyer a una nació).

 LLENGUA:

La Constitució Espanyola diu en el seu article 3.2 el següent: "...las demàs lenguas españolas serán también oficiales en las respectivas Comunidades Autónomas de acuerdo con sus Estatutos...". Un altra vegada la mateixa Constitució Espanyola ens diu quel CATALÀ ha d’esser tan oficial com el CASTELLÀ, això suposadament vol dir "obligatorietat del seu coneixement"...on està el problema?. A més abundància de la cosa, en el Preàmbul, La Constitució Espanyola diu "...proteger a todos los españoles y pueblos de España en el ejercicio de los derechos humanos, sus culturas y tradiciones, lenguas e instituciones...", quin millor mètode per protegir el Català que donar-li la mateixa "carta de pago" quel Castellà en el nostre territori?.

CONCLUSIÓ:

A tot això, es podria entendre, que "alguns", entre ells els que van posar el recurs al TC, potser el que volen no és recòrrer contra l'Estatut, que també..., el que volen realment és modificar una Constitució Espanyola, que més de 30 anys desprès els hi sembla massa poc "espanyolista"..., i la volen modificar per la via dels fets consumats, es a dir, que el TC dictamini en contra dels articles i preàmbul transcrits en aquest "post", amb arguments apocalíptics, per així tenir prou "material" i "argumentar" una modificació de la "perillosa" Constitució actual...

Ernest Blanch

9 Comentaris | 0 RetroenllaçOs