Veient els antecedents esmentats, podria ben bé dir, que tant els Gaspans com els Ritus, “som” de Vila-seca de tota la vida. Però això no és cert del tot, ja que, hi ha moltes rames de l’arbre que tenen altres orígens.

   Si hagués d’afegir més cognoms als dos que emprem, tot seguint els que portaven els pares, avis, besavis, etc. només repetint els que tenen orígens diferents, els meus, vindrien a ser així: Joan, Clavé, Morell, Samsó, Cardona, Solé, Granell, Adserías, Garrabè, Barenys, Forasté, Calvó, Saltó, Martí, Sanahuja, Pous, Martí, Morera, Martí, Casas, Ferré, Llauradó, Boix, Sauné, Martí, Vidal, Figueras, Abelló, Pérez, Ileso, Martori, Rius i Ferrando.

   Cercant l’origen local, d’aquests cognoms segons consta als arxius parroquials consultats, en surt, la següent distribució:

 

Clavé

Olesa de Montserrat

Morell

Argençola

Samsó

Maspujols

Cardona

Sant Antoni de Vilamajor

Solé

Vila-seca (1581)

Granell

Vila-seca (1660)

Adserías

Constantí

Garrabè

Vallmoll

Barenys

Vila-seca (1570)

Forasté

Vila-seca (1635)

Calvó

Maspujols

Saltó

Vila-seca (1681)

Martí

Castellevell

Sanahuja

Constantí

Pous

Sant Pere de Vilamajor

Els altres Martí

Vila-seca (1567)

Morera

Tarragona

Casas

Vila-seca (1583)

Ferré

Vila-seca (1566)

Llauradó

Maspujols

Boix

Horta de Sant Joan

Sauné

Vila-seca (1591)

Vidal

Botarell

Figueras

Les Borges del Camp

Abelló

La Mussara

Pérez

La Canonja

Ileso

Sant Antoni de Vilamajor

Martori

Sant Pere de Vilamajor

Rius

Vila-seca (1588)

Ferrando

Vila-seca (1580)

 

Als cognoms de Vila-seca, els hi he posat un any al darrera, i és el que consta com a primera anotació a l’arxiu de batejos de la Parróquia de Vila-seca, el que no vol dir que fes molts més anys que hi visquessin.

   De tot el llistat, es veu doncs, una dispersió geogràfica considerable, en alguns cassos, és perquè famílies d’altres indrets s’establien a Vila-seca, que especialment el segle XVIII va créixer molt (des de la segona meitat del segle XX, encara molt més). En altres casos però, eren els “besavis” de Vila-seca, que es casaven amb dones d’altres pobles.

   Com s’ho muntaven, si no hi havia discoteques?