Cicle d'Art Emergent'08

26 Setembre, 2008 08:18
Publicat per amanye, res pública

Ahir vam presentar a la premsa el balanç del cicle Art Emergent’08 i les novetats del 2009. La veritat és que no ens podíem imaginar que el cicle despertés tan d’interès. El valorem molt positivament i mirarem de consolidar-lo el 2009. Us faig cinc cèntims de les xifres: set mostres per les quals han passat 450 persones de mitjana. És a dir, 3.158 persones que han pogut gaudir de set exposicions de deu creadors del Camp de Tarragona que fins en aquell moment eren inèdits pel que fa a la publicació de catàleg propi.  

Els hem donat un ajut per a la producció de 900 euros i els hem publicat un catàleg (amb una tirada de 750), un pòster i una postal. Amb això hem aconseguit donar un impuls a la creació artística al Camp de Tarragona, exhibir obra inèdita, formar creadors (perquè els vam oferir un crític o artista consolidat perquè els acompanyés en la creació), donar projecció a l’obra i fer pedagogia amb vista a la ciutadania, que ha pogut gaudir del diàleg sobre l’obra el dia de les inauguracions. 

Pensem que la iniciativa és un laboratori d’idees important i alhora, com comentava el coordinador Blai Mesa, dóna una via de sortida als creadors novells que fins ara havien de mirar cap a altres ciutats per iniciar el pas de la professionalització.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs