Vil.la Casals, una visita que val molt la pena

06 Març, 2007 00:18
Publicat per bego, Disfruto

No sóc catalana de naixement, ho sóc d'adopció, com molts altres, com milions d'altres. I potser per aquest motiu, per ser filla d'emigrants dels anys 70, amb una escolarització deficitària en alguns aspectes de la cultura catalana... potser per aquest motiu (dic) no conec a fons figures que per altres són referents vitals, com el mestre Pau Casals. Per això em va agradar especialment la visita que vaig fer dissabte, quan vaig acompanyar el president de Catalunya, José Montilla, a veure la Casa Museu Pau Casals a Sant Salvador (El Vendrell).

Em va impressionar la visita per la museïtzació del recinte i per com permet fer un recorregut interessantíssim per la vida i obra famós violoncel·lista a través d'objectes, documents originals i diversos audiovisuals.

Hi va haver dos moments realment impactants en emocions, que em van sacsejar. El primer, va ser el vídeo del discurs de Pau Casals a les Nacions Unides el dia 24 d'octubre de 1971, quan tenia 94 anys. Se'm va posar la pell de gallina pel que significa l'aportació del poble català a la construcció d'un món en pau. Del concret al més global, un exemple clar del poder de les paraules, de la força d'un poble a través de la seva gent i de la capacitat de transformació que tenim tots plegats i a la que de vegades renunciem.

El segon moment, va ser una imatge. L'eclipsi de lluna des de les escales que bordegen els jardins de Vil·la Casal. Una imatge de gran bellesa d'aquelles que són difícils d'oblidar. Des d'aquí vull donar les gràcies a la Núria i el Francesc per ajudar-me a fer la visita paral·lela a la visita oficial que em va permetre gaudir de moments com aquest.

Recomano a tothom la visita al Museu Pau Casals. El tenim a prop, és un gran desconegut i val molt la pena.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs