"Sóc una dona"

05 Març, 2007 14:54
Publicat per bego, Llegeixo

"S'educa els nens i les nenes creient en la igualtat, però quan arriben al món real se senten enganyats perquè no té res a veure". Aquesta gran veritat la va dir divendres Fernández de la Vega.

AVUI. 5.3.2007

Després de la reunió de govern de Zapatero, la vicepresidenta va fer l'habitual roda de premsa. Li va tocar donar tota mena d'explicacions sobre el trasllat de De Juana Chaos. Però les paraules, al meu entendre, més importants de María Teresa Fernández de la Vega, no he trobat ni un sol diari que l'endemà les reproduís. Parlava de l'enganyifa i la decepció que és que, a Espanya i al segle XXI, les dones no siguin ni tractades ni considerades igual que els homes en el món adult, bàsicament en l'àmbit laboral. La desorientació és important perquè, deia, cada vegada més s'han educat explicant-los que homes i dones són iguals i quan s'ho han cregut, reben l'enorme patacada de veure que no és així. I certament, pel que constato en el meu entorn d'amigues, té raó. I les coses no van millor que anys enrere. N'he vist de tots els colors. He vist empresaris misògins que paguen més a homes que a dones per la mateixa feina. He conegut caps que menystenen les dones i, pràcticament, les tenen per minyones. Sé d'una noia a qui li han ofert una feina a canvi que, com a mínim en els dos anys següents, no es quedi embarassada. El pitjor del cas és que la noia ho ha acceptat. Conec un altre cas que, amb un cap més prudent, no li van parlar del tema fins que la noia va haver acceptat ser la directora de màrqueting de la companyia. Ja amb la feina al sarró, li van suggerir que no es quedés embarassada. Aquell suggeriment, ves per on, la va ferir tant en l'orgull que al cap de cinc mesos anava al seu cap a anunciar-li que estava esperant un nen.

Al Ramon Pellicer li ha caigut un xàfec al damunt perquè ha gosat dir que, com a presentador del nou TN vespre, li agradaria donar la notícia que Ségolène Royal és la nova presidenta de França. Els qui se l'agafen amb paper de fumar s'han afanyat a subratllar que un presentador de TV3 volia que guanyés una socialista, una persona d'esquerres. Entenc, en el context de l'entrevista, que el Pellicer ho deia per la Ségolène en tant que dona. És més, espero -temps a venir i per més que es pugui esgarrifar el Salvador Sostres- poder donar la notícia que a la Casablanca i a la Moncloa hi mana una dona, que tenim una presidenta de la Generalitat i, també, una presidenta del Barça. I que hi arribessin, com el homes, per criteris d'eficàcia. Però el que més m'agradaria de tot (i això ja potser no ho veurem) és que tot això ja no sigui notícia.

Xavier Bosch

Comentaris | 0 RetroenllaçOs