Cassola de quaresma

10 Abril, 2009 13:42
Publicat per aladern, general

Aquesta cassola està feta amb una part d’olor de memòria i una altra part d’intuïció. Dic de memòria perquè, tot i que anys enrere era freqüent a la taula, per quaresma, no l’havia cuinada mai. O sigui que, guiant-me per la intuïció, he fet el que bonament he pogut per recuperar una vella recepta, d’aquelles de les àvies.

Les verdures que avui acompanyen els cigrons són carxofes i espàrrecs, però la recepta admet altres variants al gust: borraines, enciam, etc. El bacallà també és opcional, crec que l’havia menjada només amb ous durs, que és tal com la preparava la meva sogra.

El procediment és força simple. Primer s’enfarina el bacallà i es passa per l’oli per tal de daurar-lo una mica; en el mateix oli s’hi sofregeix la ceba (ben trinxada) i a continuació les carxofes i els espàrrecs (si són verds. Si són de pot millor posar-los al final perquè no es desfacin). Quan tenim la ceba sofregida hi aboquem el cigrons (cuits) i aigua suficient perquè al final ens quedi la cassola caldosa. Un parell de minuts abans d’apagar el foc hi posem una picada feta amb dues llesquetes de pa fregit i mitja dotzena d’ametlles i avellanes torrades, juntament amb un gra d’all (pot ser escalivat). A continuació hi posem el bacallà que hem fet abans i els ous durs tallats per la meitat.

(Si sabeu alguna altra variant també m’ho podeu dir)

 

6 Comentaris | 0 RetroenllaçOs