RECULL D'ESCRITS CURTS - 06 -07 - D.

19 Maig, 2008 16:26
Publicat per anforsa, General

  1. foto girasol. Ell sempre té present que el sol és el seu amo, per això el segueix i se'l mira...
  2. - El politiquet tenia memòria per recordar infinitat de coses que altres persones, ara ja a bullir mauves, li havien confiat en converses al entendre de mots intranscendents, però ara que les recordava si que ho eren de dura actualitat.
  3. Fa molts anys un parent, home ja d’edat i que la seva escopeta havia disparat contínuament en el tremall dels negocis, li va vendre, concedir o donar aquesta reflexió.
  4. Procura sempre apresar-te per estar situat en l’escaló ample -. Ell comparava el negociar a una escala d’una casa amb molts pisos. I que quan la ataquessis, procurar forces per arribar a l’escaló ample, allí, deia, et resguardaries quan els que t’havien sobrepassat i no els quedaven forces per plantar-se al següent escaló ample hi caurien arrastrats per els que de més amunt baixessin per el mateix concepte i et collirien amb  ells si un no estava ben col·locat.
  5. La història es repeteix i l’experiència dels avis encara serveix avui en dia. QUE NO SIGUI TARD. Ara ve recessió i l’escaló ample... No res, no res.
  6. Quan fa bon vent l’erada es neteja i el gra és al sac i la palla a la pallissa, però quan la sal i l’oli escasseja..., quan a la tauleta no hi ha cap perrot al treure els dinerons sobrants del diumenge..., noi, pensa que l’aixeta no t’omple el gibrell per rentar-te mans i cara i la brutícia se’t veurà al rostre. Guardem sempre el rajolinet que omple la cisterna i no la deixem a banda carrer avall..., mira com si, avui pot fer-nos tanta falta i serem rics podent arribar a l’escaló ample que no espera a ningú, si no als que son previsors  abans d’emprendre difícil camí miren com tenen les alforges.
  7.                                                --------------------------------------

  8. 21.- L’enemic, el que tem, és que li facis bona cara. El desconcerta. Pensa, quin enemic més diplomàtic ? Vol jugar amb mi... I és clar, dubta. – I si ara és el meu amic ? Però com li pregunto si som enemics? – En la vida deixar sempre una porta oberta per escapar o entrar és una llei que hauríem de tenir en compte, per que si les muntanyes no venen a nosaltres, les persones ens creuem quan menys ho desitgem.

  9. 22.- No tinc res més que fer, més que pensar quan descanso del treball físic, a no ser que em dormi davant la tele... Per el que pots veure de profit...

  10. 23.- I-no-s(c)ent? preguntava el jutge així amb pausa a un sord. I tots, els del jurat, admirats. No hi havia culpa ...? O li havia d’escriure la sentència a veure si en sabia  

  11.                                          --------------------------------- 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

technorati tags: , , , , , , ,