BLOC IMNOVA-PSC


SABANZA NO ESTÀ D'ACORD EN CONTROLAR LES POSSIBLES EMISSIONS D'ESTIRÈ DE L'EMPRESA TOTAL PANEL SYSTEM (04/04/2008)

POLÍTIC — Publicat per imnopsc @ 20:30

1)      IMNOVA-PSC-PM va fer públic al Plenari Ordinari de l’Ajuntament de Móra la Nova, ahir dia 03/04/2008, un informe de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de data 18-01-2008, en el que es posa de manifest que a l’any 2005, i a la Fàbrica Total Panel System S.A. (ubicada al Polígon Industrial “Els Aubals”, a poca distància de la població), els nivells d’ESTIRÈ  (*) superaven, en moltes zones de la planta, el 150% de la concentració permesa per la llei, i en alguns punts s’arribava a sobrepassar el 400% del nivell de concentració permesa. En el mateix informe es constata que aquesta situació continuava sense solventar-se al setembre de 2006, i sembla que en l’actualitat encara no es clar que s’hagi solventat del tot.

Aquesta situació ja va ser denunciada en un Plenari Ordinari del 24/07/2003 per part del grup municipal IMNOVA. Per part de l’alcaldia es va dir en aquell moment que l’empresa havia reduït  l’ús de l’estirè. Això fa sospitar que l’estirè s’ha empleat de forma inadequada des de abans del 2003.

L’Estirè, és un producte catalagat per l’Institut de Seguretat e Higiene en el Treball com perillós per possibles afectacions al sistema nerviós central, i possiblement cancerigen.

El PREC, va consistir en:

a)      demanar a l’Alcalde que l’Ajuntament es poses en contacte amb la Inspecció de Treball i Seguretat Social per ester informats sobre qualsevol incidència en el que respecta a l’estirè en relació amb els llocs de treball.

b)      Demanar a l’Alcalde que es sol·licités al Departament de Medi Ambient, un informe amb relació a les emissions a l’atmosfera i al clavegueram públic de l’empresa.

La resposta de l’Alcalde: va qualificar d’una greu irresponsabilitat el demanar aquestes pretensions al Plenari, no accedint a les nostres propostes.

 

Informació disponible a la pàgina web del Ministerio de Trabajo y Seguridad Social.

(*)Estireno:

http://www.mtas.es/insht/ipcsnspn/nspn0073.htm

 

Aquí teniu l'informe en 5 pàgines:



AUTOBÚS NO! (04/04/2008)

General — Publicat per imnopsc @ 20:22

 

1)      En el Plenari Ordinari del 03/04/2008 varem presentar una moció que es va convertir en un prec, en el que demanavem l’adquisició d’un MINIBÚS URBÀ per trajectes interns de la població (veure article anterior). Així mateix es proposava un conveni amb la EMT de Móra d’Ebre pels trajectes entre les dues poblacions. IMNOVA PSC, VA APORTAR UN PRESSUPOST DE 135.000 € més IVA per l’adquisició. Nosaltres varem proposar finançar-lo amb l’aportació de l’empresa explotadora de l’abocador comarcal. La quantitat que aquesta empresa ingressa a Móra la Nova sobrepassa de llarg el cost de l’adquisició d’aquest vehicle, així com el de la posterior explotació.

L’Equip de Govern el va refussar amb l’argument que era inviable econòmicament. IMNOVA-PSC vol fer constar que de l’aportació de l’empresa de l’abocador, més de 100.000 € anuals es retornen a la població amb el rebut de la brossa, per complir una promesa electoral de l’Alcalde. Aquesta “subvenció” seria més útil, i més responsable, aplicar-la en un Bus Urbà per la població, que tornar a cada unitat familiar 50€ anuals.

Fernando Cantos, regidor de IMNOVA-PSC-PM


Powered by LifeType