La literatura catalana al Camp de Tarragona

26 Setembre, 2007 15:40
Publicat per 5sentits, General

La revista Kesse, editada pel Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver del Camp de Tarragona, presenta el darrer número, dedicat a la literatura catalana al Camp de Tarragona, demà dijous dia 27 de setembre a les 19 h a la Llibreria de la Generalitat a Tarragona (carrer Major, 37, Tarragona).

La presentació anirà a càrrec del Sr. Adam Manyé Sardà, escriptor i director del Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya a Tarragona. L’acte comptarà amb l’assistència de l’alcalde de Tarragona, Sr. Fèlix Ballesteros Casanova.

«La literatura catalana al Camp de Tarragona»

Fa deu anys la revista Kesse va dedicar un dossier a la literatura catalana al Camp de Tarragona. A més a més, enguany la literatura catalana serà la convidada d’honor a la Fira del Llibre de Frankfurt. Aprofitant la coincidència de l’efemèride i de la Fira, volem tornar a dedicar la nostra atenció al mateix tema.

Els diferents articles que conformen el Kesse es corresponen a diferents actors de la cadena de la literatura. Així, doncs, hi trobareu articles escrits des de diferents vessants: des de l’òptica de la promoció institucional (Rosa Comes), des de la dels escriptors (Mònica Batet i Adam Manyé), des del món editorial (Jaume Llambrich) i des del punt de vista de les biblioteques (Roser Lozano).

A tall de cloenda, hi trobareu un repàs a les publicacions del Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver del Camp de Tarragona, que han centrat una part molt important de la seva activitat. Són tretze títols que mostren la tasca de suport a la ciència i a la cultura que s’ha dut a terme al llarg dels anys per part de l’associació.

Per últim, no podem estar-nos d’apuntar que aquest serà un número especial. Especial perquè el traduirem a l’anglès i a l’alemany per tal de poder arribar a lectors d’altres àmbits lingüístics que desconeixen la nostra realitat. Kesse no podia faltar a la Fira del Llibre de Frankfurt del 2007, un esdeveniment importantíssim per a la cultura catalana. Hi havia d’aportar el seu granet d’arena, un monogràfic sobre la literatura catalana al Camp, que s’hi distribuirà gràcies a la col·laboració d’Arola Editors i el Gremi d’Editors de Catalunya.

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs technorati tags: , , ,