Dimecres, Desembre 27, 2006

Les històries naturals

undefined

Representació del DIP, animal mitològic i llegendari de Pratdip

Bloc, acabo de llegir “Les històries naturals” de Joan Perucho, quin apunt podria fer per aquest llibre fabulós? Doncs simplement el que diu a la contraportada i que hi estic completament d’acord :

“Les històries naturals és una exquisida simulació històrica en què es confonen deliciosament la documentació vuitcentista i la fantasia vampírica, la dada històrica i l’irreal, el detall ampliat i la recreació d’ambients, l’aventura a l’encalç d’uns perillosos objectius científics i la constatació punyent de la limitació de la ciència.”

El llibre me'l va recomanar el bibliotecari Esteve arrel de la lectura del “ Hivern del Tigre” (Andreu Carranza) i li agraeixo molt ja que he passat un temps molt agradable llegint-lo, només cal dir que l'he llegit dues vegades, :) m’agrada’t moooolt !!!

L’aventura del protagonista Antoni de Montpalau per cercar al Dip, primer a Pratdip i desprès buscant al “Mussol” individu infiltrat a les tropes carlistes i que feia tota classe de malifetes i que fins hi tot li xuclava l’ànima al General Cabrera, resulta apassionant fins al desenllaç on el pobre Onofre de Dip m’ha fet una mica de llastimeta i tot per les disculpes que fa del seu comportament i demana clemència perquè la seva mort (ara la de veritat) sigui menys cruenta i no tant dolorosa, també les excuses m’han portat a la Comtessa Barthory ... deu ni do la Erzsébet!!! Perucho genial !!!