Dissabte, Novembre 25, 2006

Ruta literària Puig i Ferreter

undefined

Si tingues de donar una valoració numèrica a la ruta literària de la “Tardor Literària de Tarragona” d’aquest any li donaria mes que un deu, per la organització i l’amenitat... A les 9 del mati hem sortit des del emblemàtic Portal del Roser una seixantena de persones a recórrer "El cercle màgic” del Camp de Tarragona on va transcórrer la vida del escriptor, hem enfilat cap a Alcover, La Selva del Camp, Reus, Salou i Tarragona, durant el trajecte Guillem-Jordi Graells, Benigne Rios i Coia Valls han anat llegint textos i explicant vida i miracles del escriptor, ens hem apropat molt mes a la seva realitat amb les anècdotes personals (algunes molt divertides). Voldria destacar un text que m’ha cridat molt l’atenció de quan ve a Tarragona i descobreix el mar, (que ell sempre endevinava des de la Selva) i la Imperial Tàrraco.

Diari d'un escriptor. Ressonàncies, 1942

"Com es conta de Sòfocles, encara en plenitud de forces he renunciat a l'amor, i la meva obra hi guanya en vigor i frescor, però quant m'ha costat! I com certs dies fugiria d'aquesta solitud del camp, d'aquesta vida exclusivament intel•lectual per anar a fer el boig com feia encara mig any enrera com un apassionat fort i fresc."
Joan Puig i Ferreter



Dissabte, Novembre 25, 2006

Per fi et trobo jaka !!!

undefined

Per fi et trobo jaka !!!

Ai, si, Katerina estic una mica esgotada de tant d’anar d’aquí cap allà... no se començo a pensar que això de la literatura també es una mena d’esport.

Doncs jo trobo que es relaxant, jo quan estic per allí al prat miro les floretes, el cel, els núvols, els rierols i em deixo emportar per la poesia salvatge de la natura.

Carai, Katerina !!! Si has fet quasi un poema!!!

Trobes ?

Doncs la veritat es que si, ets una vaca sorprenen...

Ah i a la nit em quedo extasiada mirant els estels... saps també se trobar algunes constel•lacions.

Caram !!! Caram !!!

Vols que sortim i t’ho demostri ?

Ai, avui no Katerina guapa que demà haig de matinar tinc una ruta en perspectiva.

Una ruta?

Sí, una ruta literària...ja t’ho explicaré. Millor deixem la sortida per un altre dia... tinc son.

Vale jaka !!! Doncs bona nit !!! Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu