Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Tòpic: cotxe potent + joves = excés de velocitat i temeritats

erdrag | 19 Juliol, 2008 13:57

Diumenge passat vaig tenir la desgràcia de presenciar un trist accident de cotxe. Va anar de segons de no ser-ne nosaltres els protagonistes. Sort de la ràpida reacció frenant de la nostra conductora. L’impacte personal i emocional: fort. Veure una persona morir-se davant teu mentre tu, impotent, no pots fer res més que esperar, sabent del cert que quan arribin els serveis mèdics ja no hi podran fer res provoca un important xoc interior.

Bé, però més enllà d’això, l’endemà, dilluns, en vaig indignar moltíssim en veure com al Diari de Tarragona tergiversaven la història per explicar-ho malament. Citant, segons ells, testimonis presencials, explicaven una versió totalment inversa del que va passar. Es clar, els implicats eren un home gran amb una furgoneta que venia de treballar i 4 joves amb un cotxe potent (Honda Civic). Amb aquests ingredients el diari ja podia redactar el tòpic: els 4 joves anaven fent esses, avançant en tombs i amb línia contínua i amb excés de velocitat. Només els faltava parlar d’alcohol o drogues (que per sort no ho van fer).
El pitjor de tot és que citaven testimonis presencials, quan els únics testimonis, els del cotxe del darrera, érem nosaltres.

Veient això, faig un truc a la redacció del diari (a Tortosa en aquest cas) i m’informen que això ho han dit els Mossos. Per sort, ja m’havia llegit la nota de premsa dels Mossos, i vaig poder dir-li que no em prengués el pèl. Després d’informar-lo de com havia anat tot, el periodista es compromet a publicar l’endemà una rectificació. Encara l’espero.

És cert que no descobreixo la sopa d’all si dic que les notícies que publica el Diari de Tarragona i la realitat, qualsevol coincidència, pura casualitat.
Aquest cas, però, m’ha demostrat que realment els importa ben poc explicar la realitat, tan sols els interessa vendre una imatge de la societat. Sinó, perquè havent-se adonat que s’havien equivocat, tenint la informació real de tot plegat, no es molesten a publicar-ho? 

Finalment, dir que la resta de mitjans van tractar la informació com toca, citant el que diuen els mossos: els implicats, el resultat i el lloc. Sense informar de coses d`’una font no fiable i que estan sent investigades.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb