Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

I ara... Sant jordi!

erdrag | 17 Abril, 2008 15:19

Reus és una ciutat activa. Una prova d’això és el rebombori que hi sol haver, per mil i un temes variats.
Aquesta setmana toca St. Jordi. Enguany algú ha decidit que no hi cabem tots a la plaça del Mercadal per la diada: llibreters, floristeries, entitats, premsa, activitats tradicionals i festives... (probablement tinguin raó).  Prèviament es sentí que es partia la festa: llibreters a la plaça i floristeries al pallol, i les entitats repartides. Després resulta que això havia estat un error (o això ens diuen) i ara finalment totes les empreses, tothom qui paga, vaja (llibreries i floristeries) es queden a la plaça, i les entitats, juntament amb els conta-contes de la biblioteca i alguna altra activitat, cap al pallol.

Reus ha estat sempre una ciutat molt activa, tant en teixit comercial, de petit comerç, com en teixit cultural i associatiu, amb un gran nombre d’entitats que treballen per la ciutat des de tots els vessants. Compaginar ambdues activitats i un espai petit com és el Mercadal, no és gens fàcil. Però la solució no és en cap cas aquesta: amagar el teixit social, canviar-lo de lloc.
Entenc que aquesta decisió la pogués prendre un hipotètic govern de convergència (afavorir el comerç, el diner; en detriment de l’associacionisme, sovint crític, i amb pocs recursos). Però...  que la prengui un govern d’esquerres?  Sincerament, no ho entenc.
Segur que aquesta decisió ve de més enllà de l’IMAC, o potser m’equivoco, potser ve d’algun tècnic de la casa. Sigui una cosa o sigui una altra, està clar que li toca defensar-ho a la titular de la regidoria, que casualment és la cap de llista d’un partit que difícilment pot aprovar aquesta decisió. L’Empar té un dilema, què farà?
Doncs el que ha fet està clar, ha enviat una carta molt bonica a totes les entitats explicant les meravelles d’abandonar l’espai de la festa.

Si la festa no hi cap al Mercadal, busquem un altre indret per situar-la (la llibertat?), però no destrossem la festa.
Reus no s’ho mereix!


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb