Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

29 anys després...no oblidem!

erdrag | 27 Gener, 2008 19:38

Digueu-me. Podeu veure
a la primera llum de l’alba
allò que hem hissat amb orgull
a l’hora del crepuscle?

La senyera estelada i llistada
surarà triomfant
sobre la terra dels lliures
i la pàtria dels valents.
 

Martí Marcó
musicat anys després per Titot i David Rossell

 

Avui és el dia internacional en memòria de les víctimes de l'holocaust, i ahir feia 29 anys que la policia espanyola va assassinar a Martí Marcó enmig del carrer, a la cruïlla de Bruc amb Diputació, a BCN. Aparentment potser em direu que aquestes dues dades no tenen res a veure, però si que en tenen, i molt!  Sovint parlem de l'holocaust, de les desgràcies dels nazis, de la guerra del vietnam, del que està fent els EUA a molts indrets del món. Però...  però no pensem en tot el que va passar aquí, a casa nostra, des del dia de l'acabament de la guerra civil fins...  (ha acabat???). 

Moltes víctimes culpables de defensar la llibertat. Moltes víctimes culpables de pensar, senzillament de pensar. La dictadura de la policia no va durar 40 anys, encara dura. Quantes vegades ens trobem amb policies o guàrdies civils espanyols que es passegen per aquí com aquell xèrif que es passeja per un poble que li acaben de donar!!!!

Martí Marcó era militant, entre d'altres organitzacions, d'Esquerra i de les JERC. I va morir als 19 anys sense l'oportunitat de defensar-se, sense que ningú li preguntés res. Senzillament, assassinat directament a cop de pistola mentre anava en cotxe per BCN. Aquesta és la seva justícia i llibertat??? Aquesta és la seva modèlica transició?

per ampliar i llegir la notícia de la imatge del costat, clica aquí.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb