Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Nit de Reis, nit màgica.

erdrag | 05 Gener, 2008 15:25

  Avui arriben els Reis d'Orient a casa nostra. De tradicions i maneres de rebre'ls n'hi ha tantes com poblacions, viles, indrets hi ha al país, encara que, com tot, avui amb la televisió s'estigui harmonitzant i perdent riquesa cultural.
  Avui es celebra arreu diversos actes tradicionals, però adaptats a la modernitat, com per exemple la nit de naps i cols d'Arenys de Mar, de caire més aviat rebel i reivindicatiu. D'altres, més relacionades amb l'arribada de ses majestestats, per exemple a Vilaplana on, per evitar que els reis s'oblidin d'aquest petit poble amagat sota la serra de la Mussara, la quitxalla surt el dia 5 al migdia pels carrers amb tot tipus de llaunes lligades fent un tren per a fer un gran escàndol i atreure l'atenció dels mags d'orient. De tradicions com aquestes en trobem a tots els pobles, en alguns encara molt vives i en d'altres gairebé oblidades.

Com tot, les tradicions es fan i es desfan, i no deixen de ser un reflex de les actituds populars. Per tant, m'atreviré a qualificar de tradició una acció que des de fa uns 5 anys venen fent les JERC de la regió d'Osona-Ripollès-Lluçanès que cada any envien la carta al rei, però a un rei de carn i ossos: el rei d'espanya, on li demanen el que volen aconseguir l'any que comença: la República!
Han fet postals de caire molt reivindicatiu, d'altres amb un toc més humorístic, sarcàstic, irònic, etc.(a la foto la postal d'enguany).  Aquí en teniu un recull d'algunes.

Bona nit de Reis i espero que gaudiu, disfruteu i tingueu la mateixa il·lusió que els infants. Avui serà una nit màgica.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb