Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Cap de setmana de lluita

erdrag | 02 Desembre, 2007 20:43

estudiants en acció - manifestació som una nació i diem prou - iratzarri

Aquest cap de setmana ha estat intens. Començava divendres al vespre al Tio Canya. Arribaven a Reus en Joan Hornos, de València, i en Bruno Díaz, de Barcelona, a parlar-nos de la situació del sindicalisme a nivell estudiantil a les universitats i instituts dels Països Catalans i a presentar-nos el sindicat estudiantil Estudiants en Acció, que amb tan sols un any i mig de vida ja compta amb més de 400 membres, presència en alguns claustres universitaris, especialment a Barcelona, i assamblees comarcals de secundària al principat i País Valencià. La xerrada va ser breu però molt interessant, i després un bonic sopar-col·loqui ple de riures, comentaris, acudits i un bon caliu.
Cada cop està més clar que el projecte del Tio Canya de Reus tira endavant i es consolida com un punt de la cultura i la reivindicació nacional a Reus.

Dissabte al migdia, tot just amb el dinar a la panxa, agafem el bus i cap a BCN a la gran manifestació "Som una nació i diem PROU!". Sense comentaris, molta gent, la gent emprenyada amb com ens tracten des de Madrid i, com molt bé ha dit avui un personatge força espanyolista (el delegat del govern espanyol a Catalunya), el tema de les infrastructures i de la renfe tan sols era el pretext per a sortir al carrer i dir que ja en tenim prou d'espanya, que el que volem és la independència, a través del dret de decidir lliurement del nostre poble. Que n'estem farts d'espanya. 700.000 persones cridant pel carrer. Quan uns ja havien arribat al final i ja anàven cap a casa, d'altres encara no haviem pogut arrancar i ens esperàvem a la plaça Catalunya. Tot i això, he de dir que la sensació que em donà és que no era un ambient tant festiu com la del 18F del 2006. Potser perquè la gent està més emprenyada...

I finalment avui, diumenge al matí, cap a Tarragona per escoltar i debatre amb Aner Sertutxa, secretari d'imatge i comunicació d'Iratzarri, les joventuts d'Aralar. Una xerrada força interessant sobre la història política recent de l'esquerra independentista vasca i especialment sobre el procés de formació d'Aralar i les perspectives de futur des del punt de vista del jovent d'esquerres i independentista d'Euskal Herria.

Molt interessant tot plegat. Ara, diumenge al vespre, toca reflexionar sobre tot el que he sentit i après aquests dies i pensar ja en la curta setmana que comença i en el llarg cap de setmana que també serà intens, ja que el passaré a Oiartzun (Gipuzkoa, Euskal Herria).

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb