Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Les Muixerangues i els Països Catalans

erdrag | 11 Setembre, 2007 14:25

Avui, 11 de setembre i per tant, Diada Nacional de Catalunya, vull parlar-vos del País Valencià, ja que aquest cap de setmana he estat per allà i perquè el nostre país s'estén des de Fraga fins a Maó i des de Salses fins a Guardamar, malgrat ens ho vulguin ocultar, amagar, enganyar... amb amenaces, insults, imposicions, mentides...

Les Muixerangues són una expressió festiva popular, que s'organitza en colles i que surt a fer les seves figures i balls durant la Festa Major del seu poble i en d'altres actes on se'ls convida. És tradicional dels pobles de la Ribera Alta, tot i que les més famoses i actives actualment són les dues colles d'Algemesí.
A la foto el monument que ténen dedicat a l'entrada d'Algemesí.

Tot i les nombroses diferències: tècniques, d'organització i funcionament, de concepte de festa, de concepte de colla, etc. les Muixerangues són els castells del PV i els Castells són les Muixerangues de Catalunya. De les primeres han derivat els castells, a través de la circulació de grups de dansaires d'arreu dels Països Catalans ja fa un bon grapat d'anys i alguns segles. 

Visca la cultura popular,
visca la Festa Major,
visca la construcció nacional a través de la festa,

Visca Catalunya i els Països Catalans lliures !!!!!!! 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb