Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

avui podria parlar...

erdrag | 28 Juliol, 2007 13:51

Avui podria parlar de moltes coses.

Podria parlar de l'Acampada Jove, el festival musical més multitudinari de Catalunya i el segon dels Països Catalans, només superat per Benicàssim; però en canvi, el més silenciat pels mitjans de comunicació, tant privats com públics. Que 15 dies després encara no n'he escrit res, mea culpa.

Podria parlar de la patètica censura a El Jueves i de la pèssima reacció dels editors d'aquesta revista. Revista que, per cert, mai m'ha acabat de fer el pes.

Podria parlar de les tristes declaracions del PP reusenc, demanant que no es facin concerts de rock a dins la ciutat perquè molesten els veïns (la resta d'estils musicals no molesten? quina orella més fina!) i demanant que l'ajuntament vigili que no es diguin paraules obscenes en aquests concerts (tornem a la censura prèvia d'altres temps? o posem un funcionari al costat del cantant?).

Podria parlar del model de festa major de molts pobles i poblets d'arreu del país, a partir d'aquest interessant article de l'Oriol de Constantí. On podria comentar la diferència entre ajuntaments que són l'expressió del poble o ajuntaments que són els simples gestors del poble, cosa que habitualment coincideix en les sigles dels partits que governen. Casualitat?

Podria parlar de moltes, moltíssimes coses més, però no, no ho faré, avui parlaré...

Avui parlaré del centralisme barceloní (pixapí, kamacu, de can fanga, etc.). Entenc que l'apagada que ha sofert una part de BCN aquests darrers dies ha estat important, entenc que cal parlar-ne, analitzar-ne les causes, etc. Entenc que estem a l'estiu i els informatius van mancats de notícies. Però el que no entenc és que aquesta notícia sigui portada dels informatius de la majoria de canals durant 3 o 4 dies. Sense buscar-hi 3 peus al gat, no ho entenc. No voldria ser malpensat i creure'm que hi ha interès en fer quedar malament a algú. De totes maneres, n'estic fart. Quan, no fa pas massa, es va quedar tota la ciutat de Reus a les fosques, tan sols va ser una notícia de Canal Reus. Ni tan sols com a breu en cap altre canal (no sé si calia, tpoc, eh). 

Quan els qmacus es queden sense poder agafar un tren, i han d'agafar el següent que passa al cap de 10 min, ja tenim el titular a la tele. Quan jo em quedo sense poder agafar un tren cap a BCN i he d'esperar-me 1 hora i mitja pel següent, algú se n'assabenta? O, pitjor encara, quan algunes poblacions de més a l'interior es queden sense l'únic tren que hi para en tot el dia, què passa?

Entenc que BCN és el melic del país, entenc que hi viu molta gent. Però...  potser que pensem en tot el territori, no?
Sé que tot això que he escrit pot sonar a demagògia, i de fet, potser ho és, però en el fons, és totalment cert i criticable.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb