Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Països Catalans: la diferència entre creure-s'ho o riure-se'n.

erdrag | 14 Abril, 2007 16:40

Llegeixo l’entrevista que el Diari de Balears l’hi fa a Artur Mas, i em quedo bastant perplex. Mas considera que Esquerra és perjudicial per a les illes, considera que Esquerra no és un partit de les illes, sinó algú de fora que va cap allà. Increïble. Sort d'en Bernat Joan que li respon les coses clares.
Jo em pregunto: d’on és la gent d’Esquerra-Illes? Que no són de les illes? Que no és de Manacor el president d’Esquerra-Illes? Que no hi ha gent de les Illes a la direcció nacional d’Esquerra?

I això té la barra de dir-ho algú de BCN que només va a les illes a banyar-se a l’estiu o a buscar vots a les eleccions europees, que pel seu especial procediment, les llistes són conjuntes a tot l’estat.

Parla de que Esquerra és perjudicial per a les illes. Només cal mirar les actes del Congrés Espanyol o del Parlament Europeu per a saber tot el que està fent Esquerra per a tots els territoris dels Països Catalans, quan en canvi CiU, més enllà del Principat, tan sols vota allò que vol el PP o el PSOE, segons toqui, sense ni tan sols llegir-se de què estan parlant, sigui d’Eivissa, del Camp de Túria, de Badajoz o d’O Bierzo, per exemple.

Parla d’incoherències a Esquerra pel fet de governar amb els socialistes a Catalunya i defensar uns Països Catalans lliures. Però no parla d’incoherències pel fet que convergència s’hagi implantat recentment a la Catalunya del Nord, absorbint un partit de centre-esquerra, i utilitzant la llengua francesa, fins i tot canviant-se el nom (veure imatge). Recordo, no fa pas massa anys, quan Convergència criticava Esquerra per tenir presència a la Catalunya Nord.

En resum, Esquerra és un partit català d’àmbit nacional, que té presència arreu dels Països Catalans, i que a tot arreu on hi té presència és gent del territori, gent del poble en qüestió que creu en els valors i el que significa Esquerra i s’uneix al projecte, començant des de la seva vila. Tenim situacions molt diferents depenent del territori, però a tot arreu creixem, creixem en militants, creixem en nombre de candidatures municipals, creixem en força al carrer, creixem.
Això els molesta a ells. Això molesta al sr. Mas, no li agrada que Maó, Elx o La Massana també siguin el seu país.

anècdota: a la web de CDC apareix la seva agrupació territorial a les Illes dins el llistat d'agrupacions internacionals.

14 d'abril del 31: República Catalana !

erdrag | 14 Abril, 2007 15:03

Avui fa 76 anys que el president Macià proclamava, des del balcó del que seria el Palau de la Generalitat, la República Catalana.
Macià proclamava un nou estat, integrat dins una federació de repúbliques ibèriques, és a dir: un estat federal espanyol. Això desembocà en la Generalitat, la recuperació històrica de les institucions catalanes.

Actualment, i amb perspectiva històrica, potser ens sap greu que en aquell moment no mantinguessim la República Catalana, però amb la Generalitat no fóu poc el que s'aconseguí: recuperar unes institucions de govern fortes, després de més de 200 anys sense, aconseguir un cert grau d'atonomia respecte l'estat, i sobretot, aconseguir uns avenços socials impensables.
Aquestes institucions recuperades s'han demostrat fortes, ja que han sobreviscut fins als nostres dies, havent de superar 40 anys a l'exili, sense perdre en cap moment la legalitat democràtica, tot i siguent executat a mort el seu president.

Visca les llibertats democràtiques,
visca la República,
visca Catalunya lliure !

Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb