Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Més enllà de la paritat.

erdrag | 08 Març, 2007 00:01

Avui dijous, l’agenda em diu que és el dia de la dona. Jo em pregunto: i el dia de l’home, quan és? Això l’agenda no m’ho sap respondre.
Sovint, enfeinats en treballar per a eliminar la discriminació i el sexisme existent acabem practicant la discriminació positiva, és a dir: si la balança està decantada cap a un cantó, decantem-la cap a l’altre i llestos.
Darrerament està molt de moda el fet d’aplicar lleis per exigir presència de dones als lloc, per exemple a les llistes electorals, també a totes les organitzacions sorgeixen les àrees o secretaries de la dona, etc.
Sé que el que diré ara no és políticament correcte, però m’és igual: no hi estic d’acord amb tot això. Crec que cal fer polítiques per la igualtat de gèneres (que no de sexes), cal treballar per la igualtat real d’oportunitats, donant allà on calgui, suport al feble, sigui qui sigui, cal concebre les persones com a tals, i no aplicar-los unes polítiques determinades en funció del seu gènere.
Entenc que, de forma temporal, calgui regular l’accés a determinats indrets en funció del gènere, però entenc que la prioritat ara és conscienciar la societat que hi ha d’haver una paritat innata, i que la societat ha de rebutjar aquells comportaments que s’allunyin d’aquí, en tots els àmbits.
A tall d’exemple, no entenc aquells partits polítics que fan bandera del fet que la persona que encapçala la seva candidatura és una dona. I què passa si és una dona? Que no és una persona disposada a treballar per la ciutat? O és que potser suposen que els homes no estan disposats a treballar per la ciutat?

Hem de trencar d’una vegada aquesta concepció de que les polítiques per a la igualtat de gèneres només les saben fer les dones. Quina xorrada! A tot arreu hi ha de tot.

Repeteixo: sé que se’m pot criticar per no ser políticament correcte, però aquest no ha estat mai el meu objectiu.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb