Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Reus i els carrils bici.

erdrag | 07 Març, 2007 13:15

Llegeixo a la premsa local unes crítiques creuades entre les joventuts socialistes i els joves d’iniciativa de Reus sobre l’ús de la bici a la ciutat.
Crec que aquest és un dels temes on és molt fàcil ser hipòcrita, ser electoralista i fins i tot populista demanant carrils bici en determinats indrets de la ciutat. Tant el PSC com ICV estan (i porten temps) al govern local, per tant, podrien haver fet això que demanen sense cap mena de problema, però no ho han fet. I no ho han fet precisament per lògica, perquè no es pot fer un carril bici per arribar a la plaça del Mercadal, perquè Reus és una ciutat on hi ha poc ús de la bici i per tant, segons quin tipus d’infraestructures no s’entendrien per la població.
Això no vol dir que no s’hagi de fer res, sinó al contrari, primerament calen polítiques actives per a potenciar la bici, campanyes als instituts, a les facultats, en determinats llocs de treball (polígons, per exemple), etc. Ens hem de centrar en que la gent pugui substituir el cotxe per la bici, i per això cal que tothom pugui arribar als polígons industrials en bici, al campus Bellissens, a les urbanitzacions, etc. I que en aquests indrets pugui deixar la bici en un indret on no hi hagi perill de tornar i trobar-ne només la meitat.
Per tant, demano a aquestes dues formacions polítiques juvenils que deixin d’auto-promocionar-se i que es posin a treballar per la ciutat, si és que realment els interessa la política municipal més enllà de la campanya electoral.

Catalunya 1906-2050: panorama de la construcció nacional

erdrag | 07 Març, 2007 12:49

Sota aquest títol es celebra durant tota aquesta setmana al Mas Miarnau de la fundació URV a Reus el seminari que hem organitzat en motiu del centenari del Casal Foment.
Tot i les poques sessions que he tingut l’oportunitat d’assistir, puc afirmar que és un seminari molt interessant, ple de personalitats per analitzar i posar el termòmetre a l’estat actual de la construcció nacional del nostre país, mirant cap enrere per saber d’on venim i mirant cap endavant per saber cap on anem i on volem arribar.

La decisió de realitzar aquest seminari crec que ha estat molt encertada, ja que és una molt bona forma d’asseure’s a reflexionar, una bona forma de fer país i, especialment, de fer Casal Foment més enllà de l’activitat estrictament de partit.

Com a anècdota personal, que m’ha fet il·lusió, ha estat el fet de veure penjat el banner de publicitat del seminari, que vaig fer jo, a webs tan destacades com Racó català, Poliblocs o Tribuna Catalana.

Trobareu tota la informació del seminari aquí.

Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb