Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Tot és qüestió d’hores?

erdrag | 03 Març, 2007 17:12

hores a primària

L’altre dia vaig elaborar aquest quadre comparatiu. La columna blava forma part de l’esborrany de decret que està preparant la Generalitat, obligada per l’aplicació de la LOE (font: xtec).
El fet de posar les dades així, de costat, crec que és una bona forma de treure els falsos rumors sobre les hores, perquè, desgraciadament, tot el debat sobre l’aplicació de la LOE al nostre país acaba sent una qüestió d’hores.

Podem observar com s’ha resolt el famós problema de les 3 hores imposades de castellà. Es podia haver esperat a saber la resolució del Constitucional, es podia haver creat un problema, però la solució ha estat igualar el català. Tot i que entre línies podem llegir que el que s’ha fet és impartir en castellà l’estona d’estructures comunes i afegir temps al català.
També ens han intentat vendre que la LOE volia potenciar les instrumentals, i veiem com tan sols han augmentat 2 hores setmanals (0,33 h/s en total), que no és poc, però no tant com ens pretenen vendre.
També s’ha augmentat considerablement les hores d’anglès, correcte.
S’ha ajuntat les dues assignatures de medi i les dues d’educ. artística (motiu?).
S’ha retallat una mica d’aquí i d’allà per a que quadrés tot plegat.
I, s’ha creat una assignatura nova, només a cicle superior (5è?), per a parlar d’un tema que fins ara es considerava transversal, com crec que ha de ser. Calia reforçar-ho, cert, però voleu dir que la manera era creant una assignatura “maria” que tan sols es dóna en un curs de la primària? (un altre dia comentaré el que ha dit l’església sobre aquest tema).

Finalment, com sempre, el que més ha estat perjudicat de tot plegat, ha estat l’autonomia dels centres, reduint a gairebé la meitat la seva capacitat de decisió sobre les hores lectives. Cert, però, que ha estat gairebé exclusivament per a poder contrarestar l’atac de nacionalisme espanyol de l’administració educativa de l’estat, de forma totalment anticonstitucional.


Què en penseu?

Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb