Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

El joc casteller.cat

erdrag | 21 Novembre, 2006 12:19

el joc casteller joc casteller

Avui vull comentar un joc on-line. Es tracta del joc casteller, un joc sobre el món dels castells que es tracta, ni més ni menys, que de fer castells amb la teva colla cada setmana a plaça.

El conec des de fa poc i m'agrada força ja que no es tracta d'un joc, com la majoria, en que la gent que disposa de més temps per viciar-se és qui més pot guanyar. En aquest joc tan sols es poden jugar uns 10 minuts al dia, temps necessari per a fer l'assaig diari de la colla. I, es tracta de tenir una bona estratègia, de decidir quins castells assages i quins castells portes a plaça, per a assegurar una bona diada però alhora no ser massa optimista.

Us el recomano !

Oposicions i sindicats.

erdrag | 21 Novembre, 2006 00:08

La setmana que vé hi ha eleccions sindicals al món de l'ensenyament (desconec si als altres sectors també). Fa, com aquell qui diu, 4 dies que treballo en aquest món, encara ni tan sols m'he fet a la idea que sóc un treballador de l'administració pública, i encara molt menys de que tinc uns representants sindicals que, en teoria, em representen i que el proper dia 30 hauré de votar.
Aquests dies estem en campanya electoral, ja he rebut el programa electoral dels principals sindicats (per carta o directament uns quants sobre la taula de la sala de mestres). I, m'està passant una cosa curiosa i que mai m'havia passat: no tinc gens clar a qui votar. Fins ara, a la majoria d'eleccions a les que havia participat tenia clar a qui votar: ja siguin les eleccions de la universitat o les eleccions als diferents governs. Ara, ja no li tinc tant de clar. El món de l'ensenyament és un món en si mateix i, per tant, cal votar en clau d'aquest món i no pas en cap altra clau. Ara bé, tot i això, tinc molt clar que no votaré cap sindicat d'estricta obediència espanyola i que jugui a fer el discurs que toqui en cada moment. A partir d'aquí, a nivell polític m'agradaria potser votar a l'únic sindicat que es defineix directament i explícita com a nacional dels Països Catalans, i que a banda, té un discurs força engrescador, però dins el món de l'educació no hi té gaire implantació i, per tant, tampoc té gaire força negociadora ni tampoc gaire interès en tenir-la, pel que sembla. Si descarto petits sindicats que gairebé ni conec i que tampoc no motiven massa els programes, gairebé només m'en queda un, que segurament serà el que votaré i que, estic d'acord amb la gran majoria del seu programa. Tot i així, el votaré havent descartat els altres i no pas per mèrits propis, Depenent de com vagin les coses i de com ho vegi tot plegat, quan d'aquí un temps ho tingui més clar, em faria gràcia afiliar-me a un sindicat, per a poder lluitar des del món sindical per un millor sistema educatiu i per tant, a la llarga per uns millors ciutadans i alhora més compromesos socialment.

D'altra banda, aquests dies estan sortint tot de notícies, algunes amb fonament, d'altres ja no està tant clar, sobre com seran enguany les oposicions. Tots els centres estan plens de rumors sobre les opos aquests dies. Aquests rumors, però, no s'esvaïran fins que el departament publiqui el decret de les opos (a finals de gener). Mentrestant, però, sembla que la gent disfruti fent córrer els rumors, en comptes de preocupar-se de preparar-se-les i esperar al decret oficial per a saber els canvis que hi hauran enguany.

També em toca molt la moral i no entenc perquè, si els sistema educatiu depèn totalment de Catalunya, les oposicions les ha de convocar el govern espanyol i des de Catalunya tan sols podem decidir cosetes com l'ordre de les proves, alguns altres temes tècnics, alguns petits percentatges, etc.

Això són competències plenes? Cada cop tinc més clar com ens han fotut el pèl amb aquest estatut que hem aprovat. Ens han fet veure que deia el mateix l'un que l'altre quan en realitat han anat canviant paraules que aparentment eren iguals, però que cada dia anem veient que no n'éren gens d'iguals.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb