Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

El tren: massa lent

erdrag | 11 Octubre, 2006 01:42

Aquests dies a Reus, Vila-seca i Tarragona estem d’aniversari. Fa 150 anys que el tren ens uneix, com molt bé ens van recordant diversos articles i reportatges als mitjans de comunicació locals i regionals.

En escoltar atentament aquests reportatges ens adonem, però, d’allò que no volen dir massa alt, per si de cas algú se n’adona.... Fa 150 anys, és a dir l’any 1856, el tren trigava 20 minuts a completar el trajecte entre ambdues capitals. Exactament el mateix que avui !!! (si no hi ha cap problema, es clar).

Això és normal? Estem en una societat que cada dia avança, que allò que avui és nou demà ja és vell. Estem a la societat de la investigació, de la innovació, de la tecnologia. I triguem el mateix temps ara que al segle XIX en anar a Tarragona o a Reus.

Fa uns quants mesos en Lluís Aragonès (senador d’Esquerra) va aconseguir que el Senat ordenés a Renfe la venda de bitllets Reus-Tarragona a les màquines d’ambdues estacions, així com els abonaments entre Reus, Vila-seca o Tarragona. Si preguntem a Renfe ni tan sols saben de què els parlem.

El nou estatut permet la transferència dels serveis de rodalies i regionals de Renfe a la Generalitat. Ho aconseguirem?

I, si ens ho transfereixen, també ens transferiran els recursos que durant tants i tants anys no han invertit en les línies ferroviàries del país?

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb