Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Per què dir NO ?

erdrag | 13 Juny, 2006 11:34

Aquests dies, en trobar-me amb qualsevol persona, coneguda o no, tothom em fa la mateixa pregunta: Perquè dir NO si aquest estatut és millor que l’anterior? Que no hem d’avançar?

A partir d’aquí responc a poc a poc, pas a pas. La primera cosa que cal dir és que, efectivament, en alguns aspectes és lleugerament millor que el de 1979; però en d’altres es queda igual o fins i tot retrocedeix una mica, sobretot en algunes retallades forçades per Unió.

Com a tema molt important: el finançament. Eternitza l’actual model, provisional, condemnant-nos a dependre sempre del color polític de Madrid, en comptes del model proposat i acceptat per tots, de dependre de nosaltres sols, com ja fa el País Basc i Navarra.

Llavors surt el tema dels propers 25 o 30 anys. Aquí jo responc que si votem SI, tindrem això per molt de temps, ens agradi o no, ens diran que ho vam acceptar i que no es pot canviar (a l’estil del que s’està dient ara amb la constitució, que fa uns anys es va votar com a primer pas).

En canvi, si votem NO, d’aquí 1 o 2 anys haurem de tornar a negociar un nou estatut que, evidentment, no serà pitjor que el que hem de votar ara, i tindrem l’avantatge de que ells sabran que els catalans no combreguem amb rodes de molí i que no acceptarem un estatutet. Tindran més pressió i hauran d’acceptar més avenços per Catalunya. És senzillament, un NO estratègic per a poder tenir en 2 anys un país millor.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb