Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Llibres i roses tot fent país

erdrag | 23 Abril, 2006 12:33

Avui, diada de Sant Jordi arreu dels Països Catalans, i dia del llibre arreu del món.

Ara acabo d'arribar a casa, cosa rara un dia de St Jordi, ja que normalment m'hi passo tot el dia allà, sortint només per anar a fer un cafè o anar a buscar material al casal.

Quina bonica tradició, la d'ajuntar flors i cultura, la d'ajuntar el regal d'una rosa a la persona estimada amb el consum cultural de la literatura, i també regal a la persona estimada, quina bonica tradició. Recentment, s'hi han afegit empreses i col·lectius, on es regalen roses als seus treballadors o socis, cosa ben bonica també.

Com a cosa interessant i destacable de la festa de st jordi és la presència de col·lectius de tot tipus a la plaça, rambla, passeig, etc. Hi podem trobar grups polítics, agrupaments escoltes, esplais, grups d'estudiants recollint diners pel viatge de final de curs, associacions de veïns, ong's, etc. És una cosa ben bonica i que es dóna, lamentablement, ben poc durant l'any: poder veure tota la societat civil organitzada en una diada tan nostra, tant catalana. Que bonic que és allò de passar-se, des de ben petit el dia a la plaça, ja sigui amb el cau, amb l'associació, o amb l'entitat que sigui...

Llàstima que enguany potser plogui... esperem que el temps acompanyi.

De moment podeu veure com està la Plaça del Mercadal de Reus a les 12.30 h. (captura gràfica del webcam de l'ajuntament).

Podeu veure la plaça en directe clicant aquí.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb