PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


TARRACO - Rossell obté el finançament per millorar l'accés a l'arena de l'amfiteatre

La regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, amb Rosa Rossell al capdavant, ha obtingut el que ERC havia demanat en les dues negociacions dels pressupsotos generals a l'Estat corresponents als anys 2008 i 2009: finançament per executar obres a l'amfiteatre romà que permetran millorar l'accés a l'arena. Esquerra havia presentat dues esmenes als dos últims pressupostos generals, l'una per valor de 300.000 euros (que va ser rebutjada pel PSOE) i l'altra per valor de 550.000 euros (també rebutjada pel PSOE). Ara bé, aprofitant l'oportunitat del Fons estatal d'Inversió Local, un dels projectes de la ciutat que han estat inclosos és el referit a l'arena del monument. Rosa Rossell hi invertirà 230.890 euros i clourà l'actuació abans de fi d'any, que és una de les condicions per acollir-se al Fons.

La regidoria de Patrimoni ha introduït tres projectes més que en rebran finançament estatal: les excavacions arqueològigues al conegut com Camí de la Fonteta, l'enderroc de la reixa perimetral de l'antiga Tabacalera i l'obetrura de la Porta dels Socors de la muralla.
 
 


200209 amfiteatre i Camí de la Fonteta
Descarrega't l'arxiu

 

http://www.esquerra.cat/locals/index.php?id_

article=29527



La Catedral de Girona haurà de canviar la nova cripta de lloc perquè han aparegut restes de murs d'època romana

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 18:54

Girona (ACN).- La Catedral de Girona haurà de canviar la nova cripta de lloc perquè han aparegut restes d'uns murs d'època romana durant les prospeccions arqueològiques. La comissió de Patrimoni va aprovar la construcció d'una cripta amb quatre noves tombes on s'enterren els bisbes amb la condició de fer-hi un control arqueològic. Les prospeccions han fet sortir a la llum 'petites restes' d'uns murs que daten de l'època romana i que, presumiblement, són del temple romà que hi havia al lloc de la Catedral abans de construir-la, segons ha explicat el delegat de Cultura a Girona, Miquel Sitjar.

 

http://www.vilaweb.cat/www/acn/noticia?id=3542276

ARGENTINA - Hallan restos indígenas de dos mil años de antigüedad en Argentina

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 00:41


Un antropólogo forense colombiano registra huesos humanos en el laboratorio del fiscal general, el 26 de setiembre de 2008, en Bogotá. Trabajadores rurales de la provincia argentina de Santa Fe hallaron durante una excavación restos óseos y objetos que según expertos pueden tener entre 1500 y 2000 años de antigüedad, informó el 8 de febrero de 2009 la prensa local.
 

Trabajadores rurales de la provincia argentina de Santa Fe (centro-este) hallaron durante una excavación restos óseos y objetos que según expertos pueden tener entre 1500 y 2000 años de antigüedad, informó este domingo la prensa local.

Los restos arqueológicos fueron encontrados en un campo ganadero, cerca de la laguna El Palmar, próxima a la ciudad de Reconquista (750 km al norte), según reportó el diario El Litoral en su versión electrónica.

"Es un paquete funerario que probablemente, por el sedimento en que fueron encontrados, tiene entre 1.500 y 2.000 años. Creemos que lo hicieron los indios abipones", dijo Dante Ruggeroni, director del Museo Municipal de Arqueología de Reconquista.

El especialista explicó que ese pueblo sepultaba a sus muertos en una fosa con sus objetos personales, mientras que los "paquetes" eran armados con cuero para trasladar en una migración a quienes consideraban "muertos sagrados", es decir caciques, guerreros y hechiceros.

"No son guaraníes. Pertenecen a la nación guaycurú, que integraban mocovíes, abipones, pilagás, payaguás y tobas. Eran muy altos, llegaban a los dos metros de altura. Vivieron en la región del Gran Chaco hasta la llegada de los españoles. Eran guerreros y vivían de la caza y de la pesca", detalló.

 

http://noticias.latam.msn.com/articulo.aspx?cp-

documentid=17619312


Powered by LifeType