PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


CNT denúncia irregularitats generalitzades al sector de l'Arqueologia de Catalunya

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 18:57

Nota de premsa   Després de 6 mesos de la signatura del Conveni Col·lectiu del sector de l'arqueologia, CNT-Arqueologia ha fet públic un comunicat o­n es denúncia de forma generalitzada una mala aplicació del mateix, a més a més d'una passivitat total dels delegats sindicals que vàren signar l'acord.
Agència Confederal de Barcelona (Para Kaos en la Red) [18.02.2008 10:47] -
ampliar

Barcelona

18/02/2008

CNT denúncia irregularitats generalitzades al sector de l'Arqueologia de Catalunya


6           mesos després de la signatura, les empreses no apliquen bé           el conveni del sector

CNT proposa la reconstitució de l'Assemblea de Treballadors de           l'Arqueologia

Després de 6 mesos de la signatura del Conveni Col·lectiu del sector de l'arqueologia, CNT-Arqueologia ha fet públic un comunicat o­n es denúncia de forma generalitzada una mala aplicació del mateix, a més a més d'una passivitat total dels delegats sindicals que vàren signar l'acord.

Fa poc més de 6 mesos que l'Assemblea de Treballadors va acceptar la proposta que CCOO havia preacordat amb la Patronal del sector, malgrat que cap treballador havia pogut llegir el document que estaven votant segons informa el Sindicat d'Arqueologia de CNT. Aquella jornada, es va finalitzar un procés que havia durat més de 3 anys inexplicablement.

La CNT del sector, va mantenir una actitut crítica amb la signatura del conveni malgrat CCOO els havia deixat fora de la mesa negociadora inexplicablement. En vistes que la negociació estava encallada i no havia garanties que les propostes de l'Assemblea de Treballadors del sector tinguessin sortida, CNT va liderar la primera vaga del sector a la primera i més gran empresa catalana. La vaga va millorar la situació de la plantilla, però no es va poder extèndrer a la resta d'empreses del sector.

Avui, CNT segueix mantenint una actitut crítica amb el conveni signat. En un comunicat que va fer públic dissabte, el sindicat declara que les parts més importants per a garantir minvar la precarietat laboral al sector vàren ser esborrats literalment de l'acord que se suposava que els treballadors havien votat a favor. Així, el redactat de les categories professionals que els treballadors van passar a la patronal ha sigut eliminat i la seva situació ara és a mercé de la part que la Patronal va imposar durant les negociacions a CCOO.

El sindicat també denúncia que la clàusula d'estabilitat laboral ha sigut finalment eliminada del redactat, i la temporalitat laboral no ha estat solucionada essent a dia d'avui encara una pràctica habitual al sector. Un altre punt conflictiu finalment no inclós al conveni va ser les ràtios, que garantien una mínima presencia d'oficials per cada cer nombre d'auxiliars, assegurant així la promoció interna dins la plantilla i evitant situacions que es podrien entèndre com de frau en les categories laborals. I, entre altres aspectes, es lamenta que per a les categories inferiors la taula salarial no ha aconseguit superar el mileurisme, essent aquest un problema important donat l'alt cost de la vida a Catalunya.

Finalment, CNT ha denunciat la passivitat dels delegats sindicals que vàren signar l'actual conveni. És per això que proposa com a necessària la reconstitució de l'Assemblea de Treballadors de l'Arqueologia (després que es "suïcidés" un cop signat el conveni), com a veritable eïna de classe per als treballadors del sector al marge de la seva filiació. Una assemblea al marge, aquest cop sí, autogestionada i sense intromissions profesionals alienes a l'Arqueologia.

Federació Local de Sindicats de Barcelona, CNT-AIT


Agència Confederal de Barcelona



CHINA - (*) Un nuevo descubrimiento de la cultura meridional china de bronce en el Condado de Jing'an - 18.2.08

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 11:51
 
  
De: chino Arqueología Escritor: Fecha :2008-1-23 9:22:00
  Museo Provincial de Jiangxi excavado un gran oriental Zhou tumba en Lizhouao (Shuikou Village, Shukuou Town, Jing'an County), de enero a diciembre de 2007.  Se trata de un pozo vertical-tumba con una tumba montículo.  La base del túmulo se encuentra en una forma redonda, 30-34 metros de diámetro y 12 metros de altura. . La tumba pozo medidas de 14,5 metros de sur a norte, 11,3 -11,7 metros de este a oeste, y 4 metros de profundidad. La superficie de las cuatro paredes laterales rectos se aplica con una capa de yeso, con una capa desigual en la parte inferior de las paredes.
 

En el interior de la tumba están enterrados cuarenta y siete ataúdes dispuestos ordenada.. Siendo el principio ataúd, el féretro G 47 fue enterrado. Con un exterior y un interior ataúd, que se encuentra en la esquina sureste de la tumba pozo, frente a la tumba de rampa. 

Una vez enterrado, se tomó su propia tumba pequeño montículo. Los otros cuarenta y seis ataúdes fueron enterrados al mismo tiempo, coloca ordenado de norte a sur. Todos los ataúdes son aproximadamente del mismo tamaño y perfectamente organizado junto a la otra. Si bien la mayoría de ellas están orientadas hacia el este-oeste, algunos se orientan de norte a sur.  Veintiocho entre estos ataúdes se encuentran en un relativo buen estado de conservación.

 
La mayoría de los jefes de los fallecidos se dirigen ya sea hacia el este o hacia el oeste, con más casos de la antigua dirección.  Huesos humanos que se han examinado todos llegar a haber pertenecido a las mujeres, que van de quince a veinticinco en la edad.  La mayoría de ellos en flexión característica de enterramiento, mientras que algunas de sus funciones prorrogó entierro.
De vez en cuando el pelo panecillos y cintas aún en su cabeza los huesos. Algunos tumba de los ocupantes no parecen haber sido enterrados con la ropa. Más bien, se envolvió con los textiles o esteras de bambú. Algunos desgaste colgantes de jade o conjuntos de objetos de jade.
  Enterramiento se han encontrado objetos de la mayoría de los ataúdes, incluidos los pequeños instrumentos de bronce, instrumento de madera de hilado, alfarería de girar las ruedas, cucharas y laca.  De vez en cuando los ataúdes fueron enterrados con los principios de cerámica verde china, bronce ding buques, y pintado laca espadas.
 
Hasta la fecha, 650 reliquias culturales han sido desenterrados de esta tumba, incluyendo 144 objetos de bambú, 30 buques de bronce, 13 objetos de jade, 12 objetos de laca, el 7 de principios de cerámica verde china, el 5 de objetos de metal, objetos de oro de 1, y más de 300 piezas de Textiles. Además, algunos restos de animales y plantas también se han descubierto en el interior de la tumba.
 
La singularidad de esta oriental Zhou tumba radica en el hecho de que posee el mayor número de ataúdes entre las tumbas del mismo tipo, es decir, las tumbas que consta de un solo tajo y varios ataúdes.
 
El gran número de textiles de la tumba se presentan como variada en especie, brillante, en color, y en la magnífica técnica.
Que sin duda constituyen un grupo de materiales de incalculable valor para el estudio de la historia de textiles en China y la historia de la cultura en general. 
Los 22 restos óseos humanos también son importantes para la investigación futura sobre la fisiología humana en el sur de China durante la pre-Qin.
 
El análisis de los restos indica que esta tumba representa alrededor arraigada Yue elementos culturales, y mientras tanto incorpora algunos elementos de la cultura de bronce Chu.
 
En última instancia esto puede indicar la presencia en la región noroeste de la provincia de Jiangxi durante el Chunqiu oreja-de una comunidad con una política más desarrollada de la cultura de bronce.
 
 
http://www.kaogu.cn/en/detail.asp?ProductID=1664

Powered by LifeType