PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


CRITICARt

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 20:44

La seva autora diu:

.. Des de fa uns anys tinc una “greu” obsessió per denunciar tots aquells actes (ja siguin urbanístics, vandàlics o simple oblit….), que posen en perill el patrimoni artístic i arquitectònic del meu poble. Aquesta passió per l'arquitectura ve de molt lluny

Ella tambe vetlla per el nostre Patrimoni.

La seva adreça es:

http://www.criticartt.blogspot.com/



Els castells volen ser patrimoni de la humanitat

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 18:50

Una campanya de promoció donarà suport a la declaració per part de la Unesco

 Un quatre de set dels Xiquets de Tarragona, ahir. Foto:  JOAN PUIG
Un quatre de set dels Xiquets de Tarragona, ahir. Foto: JOAN PUIG
JOSEP A. FALCATO
VALLS
El món casteller ha decidit iniciar una campanya perquè la Unesco declari les tradicionals construccions patrimoni immaterial de la humanitat. La iniciativa es va formalitzar dissabte a la nit durant la primera Nit de Castells, una cita organitzada per la revista Castells.
La proposta va rebre el suport entusiasta del president del Parlament, Ernest Benach, que va declarar que els castells mereixien la distinció per ser al mateix temps exclusius, identitaris i integradors. La gala, que es va celebrar a Valls, pretén convertir-se en una cita anual on el món casteller i polític atorgui premis a trajectòries i iniciatives socials en favor d'aquesta activitat, a més de concedir una beca.
Jaume Rosset, metge i membre dels Minyons de Terrassa, va rebre el premi a la trajectòria individual pel seu treball com a promotor i pioner dels estudis de prevenció de lesions en els castellers. Rosset és autor de diversos estudis i ha publicat diversos llibres i articles. Actualment és membre del grup Foment per la Ciència en els castells i director mèdic del projecte del casc casteller.
El premi a la iniciativa de caràcter social va recaure en aquesta ocasió en el setmanari El Vallenc per la seva campanya per impulsar un museu casteller a Valls. La beca d'aquest any es va concedir a la recentment creada comissió que treballarà en la candidatura dels castells com a patrimoni de la humanitat.
-
 (Segueix)

Comença l'elecció de la «meravella» del patrimoni del Camp de Tarragona

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 18:39
C.F.. Tarragona

L'organització Capital de la Cultura Catalana, que conjuntament amb Catalunya Ràdio ha impulsat una iniciativa per elegir les set meravelles del patrimoni cultural material de Catalunya, va obrir ahir el període per elegir la meravella corresponent al Camp de Tarragona. Els interessats a emetre el seu vot poden fer-ho –fins diumenge a les dotze de la nit– enviant un SMS al número 7217 escrivint CCC, un espai en blanc i el nom de la proposta votada.

Els elements que han resultat finalistes són: el monestir de Santes Creus (Alt Camp), el castell monestir d'Escornalbou, l'Institut Pere Mata de Reus i el Teatre Fortuny de Reus (Baix Camp), la Casa Museu Pau Casals (Baix Penedès), el monestir de Poblet i el recinte emmurallat de Montblanc (Conca de Barberà), la cartoixa d'Escaladei (Priorat) i la catedral de Tarragona i el conjunt arqueològic de Tàrraco (Tarragonès).

Demà es farà pública la meravella corresponent a la demarcació de Lleida, que es va votar durant la setmana passada. L'elecció de les set meravelles del patrimoni de Catalunya «pren com a referència les set meravelles del món antic, reconegudes universalment».

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2357185


Egipto advierte Alemania sobre Nefertity (*)

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 09:50

Egipto amenazó prohibir las exhibiciones futuras de sus artefactos antiguos en Alemania si Berlín rechaza volver el busto de Nefertiti para un objeto expuesto temporal."(Egipto) organizará nunca otra vez exposiciones de las antigüedades en Alemania si rechaza una petición, para ser publicado la semana próxima, permitir el busto 3.400-year-old de la reina Nefertiti sea exhibido en Egipto por tres meses," el parlamento dicho Hawass de Zahi del supremo de las antigüedades, según el funcionario que vinieron los comentarios de las noticias agency.His de MENA después de que ministro alemán Bernd Neumann de la cultura rechazado para permitir que el busto de Nefertiti -- renombrado como una de las bellezas más grandes de la historia -- sea exhibido en Egipto porque era demasiado delicado ser transportado.

-

 (Segueix)

Powered by LifeType