PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


TARRAGONA - L'Ajuntament de Tarragona demana informes per determinar si cal preservar el búnquer de la Móra

noticies de T A R R A C O - — Publicat per josep.m @ 23:59
EL PUNT. Tarragona

L'empresa Icasa no disposa de llicència per a les obres que preveu fer a la Muntanyeta de Sant Joan, on es conserva un búnquer republicà de la Guerra Civil, i on ha projectat una urbanització d'un centenar de cases. Segons va explicar ahir a Tarragona Ràdio el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jordi Sendra, la zona està qualificada com a urbanitzable i la constructora ja ha sol·licitat la llicència d'obres. Atesa l'existència del búnquer republicà, l'Ajuntament ha demanat informes al Museu d'Història de Tarragona i al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per tal que determinin si s'ha de preservar aquell espai. Jordi Sendra va assenyalar que fins que no es disposi dels informes no hi pot haver llicència d'obres. Amb tot, l'arquitecte territorial de la Generalitat, Jaume Costa, va explicar que aquest tema és competència municipal i l'informe del govern català no pot ser vinculant.

Mentrestant els veïns de la Móra denuncien que les màquines ja han començat a treballar a l'entorn del búnquer i s'hi han fet perforacions per analitzar el subsòl.

 

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2352395


PERU - En busca de la tumba del último inca

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 18:29

El último inca

Una historiadora española asegura haber encontrado la cripta de Paullu

FIETTA JARQUE - Madrid - 03/04/2007

En una modesta iglesia del barrio de San Cristóbal, al pie de las monumentales ruinas de la fortaleza de Sacsayhuamán, cerca al Cusco (Perú), yacen los restos del último inca que llegó a gobernar. La tumba intacta de Paullu Topa Yupanqui Inca, encontrada a finales de marzo pero que será abierta dentro de dos semanas, significará un hallazgo sin precedentes, ya que no se conservan restos de ninguno de sus antecesores. Los incas embalsamaban a sus muertos y los primeros conquistadores, llegados en 1532, hallaron las momias de los incas en el principal templo del Cusco, los despojaron de sus joyas y terminaron quemándolas en aras de la "extirpación de idolatrías".

Pasó a la historia como un gobernante títere, pero fue un pacifista moderno, según los documentos

-

 (Segueix)

Powered by LifeType