PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


FRANCIA - París exhibe epopeya de tesoros afganos -terrantiquae

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 19:18
Esta no es una fábula, sino una historia verídica cuyo desenlace recién se conoce.
 Estatuilla de un íbice griego en la que se destaca una tiara. Foto:Museo de Guimet
Estatuilla de un íbi ce griego en la que se destaca una tiara.
Pero la epopeya de 22 mil tesoros arqueológicos de Afganistán que desaparecieron a fines de la década de los '80 pero lograron sobrevivir al régimen talibán tiene los ingredientes de una gran aventura: misterio, coraje y un final con sorpresas.
Un total de 220 de estos tesoros, piezas únicas de oro y marfil de más de 2.000 años de antigüedad, se exhiben hoy en el Museo Guimet de París.

Cuando las piezas desaparecieron, Afganistán se encontraba entonces sacudido por la violencia y la destrucción, en las puertas de una guerra civil luego del fin de la invasión soviética, y fueron dadas por perdidas o robadas.
 (Segueix)

FALSET - Foment assegura el finançament de la recuperació del castell de Falset -El Punt

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 18:30

+ Una imatge recent dels treballs de restauració de l'antiga fortalesa medieval de Falset. Foto: EL PUNT

La rehabilitació, en curs des de fa mesos, adaptarà la fortalesa per a usos museístics

NATÀLIA BORBONÈS. Falset
La segona fase de la rehabilitació del castell de Falset, que va començar a principis del 2005, va rebre la setmana passada la confirmació del seu finançament, gràcies al conveni que van firmar l'Institut Català del Sòl (Incasol) i el Ministeri de Foment. Les obres han de transformar les ruïnes del castell, que data del segle XII, en un edifici d'ús públic que serà la seu d'actes culturals i d'un centre d'interpretació del vi. El pressupost de les intervencions puja a 1.053.000 euros, dels quals la meitat els aporta Foment i la resta, l'Incasol i l'Ajuntament de Falset. La rehabilitació s'emmarca en els programes de l'1 per cent cultural.
 (Segueix)

Powered by LifeType