PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


Josep Maria Rossell i Mayo

- Qui soc : — Publicat per josep.m @ 11:42


 

 -

Soc catalá, nat a Tarragona (Catalunya), interessat per la seva història, cultura i tradicions.
 
Resident fora de Tarragona des de l'any 1980. Sóc membre actiu de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, col·laborador del Grup de Reconstrucció Històrica de la Tarraconense ASSOCIACIÓ PROJECTE PHOENIX - LEGIO VII GEMINA.

A on resideixo temporalment, he estat fundador, secretari i vice-president dels Amigos del Museo Arqueológico Provincial de Badajoz, fundador de la Sociedad Filarmonica de Badajoz, membre del Coro del Conservatorio Profesional de Musica de la Diputación Provincial de Badajoz i també fundador i president de la Sociedad Arqueológica de Extremadura durant mes de 9 anys.

Autor del "Mapa Arqueológico de Badajoz", tinc publicats diferents articles i treballs gairebe tots sobre la vessant del Patrimoni Històric i Cultural tant de Catalunya com de Extremadura incloses noves localitzacions i datacions de troballes arqueològiques.

En la actualitat treballo en quatre lineas obertes de investigació sobre diferents aspectes culturals i etnogràfics catalans i extremeny
.

.
Salut, companys.
-
 (Segueix)

SOLIVELLA - La rehabilitació del castell de Solivella rebrà 591.000 euros de l'1% cultural -El Punt-

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 09:55
EL PUNT. Solivella.
La comissió mixta formada pels ministeris de Foment i de Cultura concediran 591.510 euros a la rehabilitació del castell de Solivella, procedents de l'1% cultural. El projecte inclou l'ampliació de les excavacions arqueològiques, la restauració i consolidació d'aquestes restes i la integració al recinte del castell en forma de jardí urbà.



GIRONA- Cultura requereix a Forallac que presenti el projecte de les obres de darrere l'església de Peratallada -El Punt-

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 09:46
D.C. J.T.. Girona

El director dels serveis territorials de Cultura a Girona, Josep Quintanas, va enviar ahir una notificació a l'Ajuntament de Forallac en què li requereix que presenti el projecte de les obres que es duen a terme actualment al darrere de l'església de Peratallada, per tal que compleixi el tràmit de ser sotmès a un informe de la comissió de Patrimoni Cultural de Girona, ja que la direcció general de Patrimoni Cultural estima que les obres es fan dins l'entorn protegit que delimita la declaració de conjunt històric i artístic que va fer el 1975 el Ministeri de Cultura i que és plenament vigent, ja que és en aquesta declaració en què es basa la declaració de bé cultural d'interès nacional (BCIN) en la categoria de conjunt històric. En la comunicació, Quintanas recorda a l'alcalde, Josep Sala, que Cultura, segons la legislació, és competent sobre una obra que es fa en un entorn de protecció i que, mentre l'obra no disposi d'un informe de la comissió de Patrimoni, que és preceptiu, la seva legalitat queda en dubte. Per això, Quintanas aconsella a l'autoritat municipal, que va concedir la llicència d'obres perquè va considerar que l'informe no era necessari, que aturi les obres fins que la comissió de Patrimoni no s'hagi pronunciat sobre el projecte i, en un altre escrit enviat al director general de Patrimoni Cultural, Josep Maria Carreté, li recorda que les atribucions del director general li permeten ordenar la paralització de les obres en cas que l'Ajuntament no ho faci.

 (Segueix)

El Parc Arqueològic Mines de Gavà s'obre al públic amb vocació de ser un centre didàctic de referència del neolític -El Punt-

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 09:31
Foto: R.M.RAÜL MAIGÍ. Gavà
L'any 1972, la urbanització d'uns terrenys a Gavà va permetre la descoberta del complex de mines en galeria més antigues d'Europa. Avui, aquest municipi del Baix Llobregat ha fet realitat un equipament cultural de primer ordre per mostrar com era la vida fa 6.000 anys. El viatge en el temps al període neolític comença a finals d'aquest mes, amb jornades de portes obertes per donar a conèixer un projecte en el qual les diferents administracions han invertit nou milions d'euros i que vol ser un punt de referència en l'àmbit de l'arqueologia. La visita permet entrar a una mina autèntica i a una altra construïda a escala real que es complementa amb múltiples recursos museogràfics (animacions, escenografies, audiovisuals) per convertir el visitant en un arqueòleg.
 (Segueix)

Powered by LifeType