BLOGUEJAN028 LO SIMO - 06 -11-2007

23 Novembre, 2007 12:44
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

Qui o havia de dir.L' Albert (ex-alumne radiofònic) i fill del mes templat dels caps de colla geganters de les Terres de l' Ebre , passaria per aquest aparador d' inquietuds que , podríem dir , son els bloggs i el nostre programa Bloggejan que modestament intenta col·laborar en promocionar-los per la ràdio.
La trobada va ser fortuïta i encadenada a les recomanacions que els mateixos entrevistats feu i a mes , allunyada físicament de la seua Ulldecona natal. Li podiem dir a l' Albert Simó : "que fa un faldut com tu a una Girona com aquesta ??" emulant la popular cançoneta dels Burning.
Qui havia de dir ( i torno),  que el "mestre" s'acabaria convertint en alumne perquè , com a conseqüència de la xerrada al Bloggejant , ara l' Albert és qui m' ensenya i instrueix en aquest apassionant mon de la comunicació virtual.

Però be, cal que deixem temes personals i aclarim de quin blogg parlo i de com va anar l' entrevista.
També va ser curios.El blogg era http://losimo.bloc.cat/ i el títol del  post publicat el dia que parlava amb el seu autor, es a dir , l' Albert : Bon vent i barca nova !!
Cordons !! Això pintava malament , com havíem de parlar d' un blogg que s' estava acomidan.??...Desprès ,com escoltareu , m' ho explica i , afortunadament , ara podeu delectar-vos amb els escrits d 'aquest home/mestre al seu nou domini desprès de que l' anterior se li quedes curt.

Busqueu-lo ara a http://losimo.tictactic.cat/ .Com podreu deduir ,aquest enllaç us pot portar a un lloc "molt explosiu".
Enfi , us deixo tot i que podria agrair molt mes a Lo Simó el que tingui aquesta capacitat engrescadora en la seua conversa que ves tu a saber a on pot portar-nos.
No deixeu de llegir cap dels seus blogs.Amb l' Albert passareu de saber que també al Montsià i fan plaques de cava o fer una passejada amb Homer pels carrers d' Springfield , a assabentar-nos de com estalviar en les tarifes dels nostres mòbils o de les darreres novetats en aquesta nova ciència internàutica de la comunicació tecnològica.

Albert ,mestre : gràcies                                            ESCOLTAR ENTREVISTA

Josep

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 23-2007

23 Novembre, 2007 07:36
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

23 Novembre 2007

 El President de la Diputació de Tarragona inaugura aquesta tarda a les 6:30 la 11ena Edició de la Fira de l’ Oli Novell de Santa Bàrbara.
La Fira , ja un referent al territori , arriba enguany  a l’onzena edició amb la participació de quasi un centenar d’expositorsAmb l’ajuda de moltes de les entitats culturals i esportives s’ha confeccionat un programa força atractiu amb activitats per als mes joves, concursos, xerrades sobre el mon de la pagesia, exhibicions de talls en motoserra, i una de les novetats les passejades en carro a la Casa Museu del Pagès d’Àngel FiblaTambé destaquem entre les activitats mes concorregudes, els  ja tradicionals esmorzars populars i la  degustació gastronòmica de la cuina intercultural que enguany contarà amb la presentació de 17 plats diferents de 10 països que tenen presencia a la població.

Entre les exposicions diverses que s’hi podran visitar n’hi ha una especialment curiosa que ha preparat el Centre d’Estudis Planers que tots els anys  sorprenen amb curiositats dels nostres iaios. Enguany l’ exposició s’ anomena “Les Joies de la Plana”

L’encarregat d’inaugurar la Fira aquesta tarda pels voltants de les 6.30 serà el President de la Diputació de Tarragona Josep Poblet.La Fira de l’ Oli Novell de Santa Bàrbara compta amb un pressupost aproximat d’uns 56.000 euros i esta previst la visita , si el temps es favorable, d’uns 25.000 persones.Redacció

Este dissabte a les set i mitja de la tarda a la carpa central de la Fira d e l’Oli a Santa Bàrbara es farà la xerrada-col·loqui “Paisatge, territori i pagesos”, sobre l’important paper que ha tingut i té la pagesia en la configuració i la preservació del nostre paisatge.
El Centre d’Estudis Planers hi convida tothom, i molt especialment la gent del camp. A continuació es farà una projecció d’imatges del nostre terme, que inclourà un interessant joc-concurs i premis.
Redacció

 L’Audiència Provincial de Tarragona ha començat a revocar les sentències absolutòries per la via penal dels judicis corresponents a les denúncies per caça en barraca del 2005 al Montsià.
L’Audiència considera així que el fet de caçar amb barraca vulnera l’article 336 del Codi Penal com a delicte contra la fauna, imposa multes quantioses, inhabilita contra la caça als infractors i adverteix de la gravetat d’una possible reincidència en el delicte. S’espera que aplicarà el mateix criteri a tots els casos del 2005 i anys següents.

Les entitats organitzadores de la campanya contra la caça en barraca valoren positivament la decisió de la fiscalia i la judicatura d’aplicar aquest criteri prudent, doncs el sol fet de parar el vesc ja es considera delicte, independentment de que es trobin o no els moixons protegits capturats.

Les entitats conservacionistes que signen el comunicat (SEO/BirdLife, Gepec- EdC, Ipcena-EdC, Federació Ecologistes de Catalunya, Depana, Picampall i el Vogelschutz Komitee )  i consideren  un cop més inexplicable el paper del Delegat Territorial de Medi Ambient, que continua actuant de pèrit de la defensa, argumentant la bondat d’aquesta pràctica, malgrat el posicionament contrari del seu Departament.

En aquest sentit reclamen un cop més el paper proactiu i promotor de la sensibilitat ambiental del departament de medi ambient a les TTEE i de tots els estaments polítics en general, recordant als municipis implicats la importància de recomanar el compliment diligent de la llei.Redacció

 L’Associació Cultural 7 Cervells de Jesús, organitza la II Trobada Solidària de Quads i Motos, per al proper diumenge 2 de desembre, amb la finalitat de recaptar fons per a la Marató de TV3.
La concentració tindrà lloc a les 9.00h. matí a la Pèrgola, i la sortida a les 9.15h. des del mateix lloc, s’anirà al coll de l’Alba, Carretera de Rasquera i Ginestar, i tornar, es preveu que l’arribada sigui a les 13.30h. a la Pèrgola.
La col·laboració solidària serà de 12,00 € anticipada i 17 € el mateix dia de la trobada.
Redacció

 Deltebre commemorar el doble aniversari del Carrilet amb diferents actes
Aquest 2007 es compleixen 80 anys de l’arribada del Carrilet al nostre poble i 40 del seu darrer viatge, un fet que des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Deltebre no podien deixar escapar ja que el Carrilet va suposar  la fi de l’aïllament dels nuclis de la Cava i Jesús i Maria de la resta del territori. La década més daurada per al Carrilet fou després de la Guerra Civil amb l’estraperlo, a partir dels anys 50 amb la millora de les carreteres el transport de mercaderies comença a disminuir  i el Carrilet ja no és rentable fins al punt que el Consell de Ministres aprovi la seva clausura al 1967. Tot i això el Carrilet sempre ha estat present  en la memoria local d’aquí que aquest cap de setmana hi hagi tota una programació per commemorar aquest doble aniversari. Aquesta tarda a partir de les 8 i a la Sem Ramon Calvo tindrà lloc la inauguració de l’exposició  Lo Carrilet un viatge ple de records  amb tota mena d’imatges i objectes per evocar la memòria,  

Després es presentaran dos llibres ,  Juanito lo del Carrilet. Cicle d’una vida de Joan Vidiella Martí, que explica la vida del seu pare tan lligada al Carrilet a través d’una excel.lent colecció de fotografies. I a continuació Què se n’ha fet del Carrilet? De Judith Casanova Rius, guanyadora del premi especial d’autor local XII Premi literari Terra de Fang que mostra l’abans i l’ara del Carrilet. Però els actes no acaben aquí, dissabte al matí  a la biblioteca municipal hi haurà un contacontes sobre trens, Neus Bertomeu, responsable de la Biblioteca de Deltebre. El actes del cap de setmana finalitzaran dissabte a les 10:30 de la nit amb els diferents sainets teatrals que oferirà la Cía Deltateatre al saló parroquial sant miquel. La propera setmana dins l’homenatge al Carrilet quedarà pendent una conferencia i posterior taula rodona i l’acte final serà el concert dels Quicos el divendres 4 de gener. Redacció

 Els regidors d'ERC a la Terra Alta han signat aquest dijous un acord on es comprometen a no autoritzar cap projecte nou de parc eòlic a la comarca ni possibles ampliacions que se sol·licitin.
L'acord, avalat per la Federació d'ERC a l'Ebre, planteja també la possibilitat d'estudiar la 'reversibilitat' dels parcs que es troben en tràmit d'autorització. Actualment, a la Terra Alta hi ha dotze parcs eòlics aprovats que suposaran la instal·lació de 150 molins, així com d'una línia d'evacuació de més de 40 quilòmetres. Els dirigents republicans han deixat clar que aquest acord 'no arriba tard' i que s'ha decidit impulsar en aquests moments que ERC està al govern de quatre municipis terraltins, que són la Fatarella, Gandesa, Corbera d'Ebre, i Bot, i té representació a l'oposició a l'Ajuntament d'Arnes i al Consell Comarcal.
Redacció

Futbol, Bitlles i  BBT’s protagonisTes esportives a la Fira de l’ Oli Novell de Santa Bàrbara.
Tot i que a la Fira de l’Oli s’hi realitzen molts actes paral·lels  cal assenyalar d’una manera especial els actes esportius, perquè aquest any tant el dissabte com el diumenge hi ha prevists diversos partits de futbol Un dels mes destacats es el que es jugarà diumenge a les 3.15 de la tarda i que enfrontarà els equips del Santa i el Benifallet en categoria de 2 regional , grup 1.

També es jugarà a les 10 del mati de diumenge , la sisena jornada de l’ actual Lliga Territorial de Bitlles ,on l’ equip local de moment encapçala la classificació. La no jornada de bitlles no es podrà celebrar a l’estadi municipal per motius d’espai i es jugarà al camp que te l’equip planer al costat del CAP de Santa Bàrbara.

I finalment esmentar també la Transplanes  del Montsià, la pujada a Casetes Velles en BTT organitzada per l’Unio Ciclista Santa Bàrbara
Enguany, en la seva desena edició,  també es realitzarà el diumenge , englobant-la així dins de la programació de la Fira de l'Oli de la mateixa localitat, com ja es be fent els anys anteriors, el regidor d’esports planer Alfred Blanc recordava que l’ inscripció es podrà fer el mateix dia al Pavelló Polisportiu a partir de les 7:30 del mati i tenen un cost de 15 euros, tot i que es poden fer prèviament a diferents establiments de les TTEE per 12 euros. Enguany , coincidint amb la 10ena.Edició de la competició i haurà també premis en metàl·lic per un valor total de 300 € a part dels tradicionals trofeus i obsequis.

L'arribada (prevista sobre la una del migdia), l'entrega d'obsequis i de premis serà a l'entrada del recinte firal, on podran arrodonir el diumenge fent-hi una passejada.
Redacció

Tortosa i Avinyó promouen l'intercanvi entre estudiants d'instituts de Secundària, del Conservatori i de l'Escola d'Hostaleria
Una delegació de Tortosa, encapçalada pel regidor de Joventut i Agermanaments, Emili Lehmann, ha visitat els últims dies la ciutat francesa d'Avinyó per participar en un programa de treball destinat a promoure l'intercanvi d'estudiants dels instituts de Secundària de la ciutat, així com els del Conservatori de Música de la Diputació i de l'Escola d'Hostaleria. El regidor ha viatjat acompanyat de professors i representants d'aquests centres d'ensenyament.
ACN

 'Descoordinació', 'involució', 'paràlisi' o 'caos' són alguns dels termes que el grup municipal d'ERC d'Amposta ha emprat per valorar els cinc primers mesos de gestió de l'equip de govern de CiU a l'Ajuntament després de les eleccions municipals. Els republicans han mostrat la seva 'preocupació' davant fets com l'ajornament de subvencions per a actuacions compromeses i anunciades, com seria el cas dels locals d'assajos per a músics al polígon Tosses 21; el desús i mal ús del minibús per a persones amb necessitats especials, que, segons han denunciat, és utilitzat per fer excursions al Camp Nou i 'tapar' el radar de velocitat de la Policia Local, o l'ús del romanent de tresoreria de les liquidacions de pressupostos anteriors per finançar despeses ordinàries desatenent les inversions anunciades i compromeses.ACN

 La Comunitat de Regants de la Dreta de l'Ebre continua mantenint ferma la seva aposta d'aplicar mesures dures al Delta per intentar aturar els efectes futurs del canvi climàtic i la subsidència.
Així ho ha reiterat el president de la Comunitat, Manel Masià, en el marc de les jornades sobre gestió ambiental dels regadius organitzades per l'entitat, tot assegurant que els regants comencen a comptar amb el suport de les administracions en aquesta línia. Aquesta conclusió, de fet, ha estat avalada per l'enginyer de camins i president del Comitè de Grans Preses, Lluís Berga, qui ha alertat de la necessitat d'actuar amb previsió per evitar que la meitat de la superfície del Delta podria quedar submergida sota l'aigua l'any 2050. La idea, segons ha argumentat, passaria per observar l'evolució del mar durant un anys per poder, posteriorment, fixar tota la línia marítima del Delta amb dics de contenció que permetessin mantenir la superfície deltaica fins i tot per sota del nivell del mar.
ACN

 Els efectes de l'ampliació de requisits que des del mes d'octubre se sol·liciten per empadronar-se a Tortosa ja es comencen a notar.
L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha assegurat que després d'un mes i mig de la seva aplicació les mesures estan sent 'exitoses' ja que han permès començar a posar ordre en el padró. En aquest sentit, la posada en marxa d'aquests nous requisits ha provocat alguns 'desempadronaments voluntaris' per part d'alguns veïns que tenien gent empadronada als seus habitatges sense que hi visquessin. La implantació d'aquestes mesures per controlar els empadronaments irregulars i els pisos pastera ja ha fet que altres ajuntaments catalans s'hagin interessat pel reglament intern que aplica l'Ajuntament de Tortosa.
ACN

 L'Ajuntament de Tortosa i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya han signat aquest dijous un conveni de col·laboració amb l'objectiu de promoure i facilitar les donacions de sang. Així, una de les primeres accions que es durà a terme serà el transport gratuït per totes aquelles persones que es desplacin a l'Hospital Verge de la Cinta per donar sang en l'únic punt fix de donació que hi ha a les Terres de l'Ebre. Precisament, les Terres de l'Ebre s'han situat per primer cop per sobre de la mitjana catalana en l'índex de donacions amb 39 donacions per cada miler d'habitants. ACN

 

 

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs