BLOGUEJAN08 At Turtusi al Maghrib

18 Octubre, 2007 17:05
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

I seguia emportant-me sorpreses.
L' Oriol Gracià , en acabar el seu pas pel Bloguejant  , em recomanava un nom que no deixava de impressionar-me  http://catalankabyl.blogspot.com/ o lo que era lo mateix : At Turtusi al Maghrib ...o en realitat Jordi Arrufat un jove tortosí que s' autoproclama   Profeta de la baldana i la mistela, promocionant-ho al regne de Mohamed VI.
Si la recomanació em sorprenia pel seu exotisme  ( Oriol em va dir que era un jove ebrenc desplaçat per treball al Nord d' Àfrica) , la  conversa amb Jordi em va deixar encara mes meravellat.

Al decurs del mes de 15 minuts de conversa  , descobreixo un jove amb inquietuds que , per raons de treball ,  s’ ha de desplaçar a una zona del mon propera , però alhora llunyana , perquè  la cultura i els règims polítics i religiosos  retallen la llibertat d’ expressió que proclama precisament  la gent bloguer.

Això pot ser és lo que  l’ exhorta a  escriure lo que veu on està i a explicar-ho al mon per  a sentir-se unit als seus orígens.

Algú em deia , que era una de les xerrades que mes  l’ havia captivat.

Si la vols escoltar, jutja tu mateix.008.-Entrevista a At turtusi al magrib 04-10-07.mp3

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

CANÇONS PER UNA VIDA

18 Octubre, 2007 16:07
Publicat per josepro, Gent d'Aquí

La veritat és que moltes vegades he de fer un poc de memòria o tenir que recórrer al suport “RAM”  del meu company Josep Roig per recordar moltes d’aquestes històries del “gent d’aquí” aquesta gent que esta actualment formant part de l’equip de col·laboradors de la plana ràdio.

 

Va començar a fer ràdio perquè en aquells temps,  una de les seves filles, la Lídia,  també col·laborava, lo curiós és que més tard la filla va deixar-ho i la mare va seguir fins l’actualitat, era aproximadament l’any 99.

 

Ella és una apassionada de la música , dels  intèrprets de sempre noms com: “Antonio Machin,  Nat King Cole, Adamo, Nicola Di Bari,  o fins i tot Santana,  Gary Moore, Scorpions i d’altres” ….. tot i aquesta varietat musical, el seu programa “Cançons per una vida “ és caracteritza per música de sempre,  d’aquella que s’escoltava amb els petits discs de vinil , un programa que els més nostàlgics podeu escoltar els dijous a les 3 de la tarda i també els dissabtes en diferit a les 9 del matí, per cert , que això no us confongui perquè ella es extremadament moderna.

 

Si l’haguéssim de definir, ho faríem amb paraules relacionades amb la natura ella n’es gran amant de tot el que ens ha donat la mare terra, li agrada passejar  envoltada de boscos, flors i oliveres .... despertar  amb el sol i també acomiadar el dia,  quan ell s’amaga, molt vitalista, optimista, treballadora( tot i que ella sempre diu que treballa  per sobreviure, no viu per treballar ) li agradar gaudir  de la vida sense complexes  i de les petites coses que ens ha donat: “ la brisa del mar, un bon massatge amb essències naturals, la rialla dels seus dos nets, un menú al que no li falti l’amanida i el tofú”....si necessiteu un remei natural ella és una especialista amb el tema,  perquè també una de les seves passions és la lectura , especialment de llibres pràctics dels que se'n pot aprendre i que versen sobre teràpies naturals, alimentació, salud.

La Cinta és realment, d'aquestes persones úniques, "un mirlo blanco" molts cops donades les circumstàncies tot i estar a la ràdio no compartim programes o no fem gravacions conjuntes,  ara fa temps que enyoro aquelles tertúlies que teníem tant vitalistes i profundes...si us voleu relaxar i escoltar aquelles cançons que ens fan venir més d'un record al cap, aquelles velles glòries plenes de pols i amb un cert só de gramola no us heu de perdre el seu programa, "cançons per una vida "   T.G

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 18-10-2007

18 Octubre, 2007 07:41
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

18 octubre 2007

 

CURS “DONES, MÚSICA I CANÇONS” 
Aquest divendres 19 d’octubre comença a deltebre el curs “dones, música i cançons”. Durant les properes setmanes la regiduria de dones ha preparat aquest curs gratuït que es farà en dijous i divendres a diferents indrets del nostre municipi. El curs és totalment gratuït. Tot i així caldrà inscriure’s si es vol assistir passant per l’ajuntament en horari d’oficina. La primera classe es farà aquest divendres a les 11 de la nit a l’hotel Rull. La ponent serà Anna Maré que parlarà de les dones al blues i al jazz.

 L'empresa Escal UGS, promotora del projecte Castor, que preveu habilitar un dipòsit submarí de gas de 1.300 milions de metres cúbics i una planta de tractament terrestre a Vinaròs, ha anunciat aquest dimecres que ja treballa en els estudis previs per al nou emplaçament de les instal·lacions terrestres, a una distància entre 4 i 6 quilòmetres de la costa (on estaven situades inicialment, a poc més d'un quilòmetre del nucli urbà d'Alcanar).
En aquesta línia, confien que la nova proposta, en la línia de l'espai apuntat per l'Ajuntament de Vinaròs, sigui acceptada pels municipis veïns per la seva 'equidistància' respecte els nuclis de població. Els principals responsables de la companyia canadenca a l'estat espanyol han comparegut aquest dimecres per assegurar que el projecte és 'estratègic' per als interessos energètics de l'estat i que no representa cap perill per a la població ni per les activitats econòmiques o el medi ambient.ACN

 CiU ha presentat a la Mesa del Parlament una proposta de resolució que reclama la gratuïtat de l'AP-7 entre els peatges de l'Ampolla i l'Aldea fins que entri en funcionament de la variant de la N-340 a l'Aldea.
Amb tot, segons han explicat els diputats Josep Rull i Francesc Sancho, la proposta es complementarà amb la petició de bonificacions entre Ulldecona i l'Ametlla de Mar. Sancho ha qualificat l'anunci i rectificació feta pel director dels serveis territorials de PTOP, Antoni Sabaté, de 'ridícul', i ha lamentat que es facin fer manifestacions 'inútils i demagògiques' per part dels partits que 'tenen la clau'.

En aquest sentit, Sancho ha recordat que al Parlament hi ha majories alternatives al tripartit, i que si ERC està convençuda de la gratuïtat del peatge de l'Aldea doni suport a la proposta de CiU. 'Ara s'està fent el paperina.ACN

 El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, ha presidit aquest dimecres la constitució del Consell Local del Patrimoni Cultural de Tortosa.
Aquest òrgan, que ja existeix a Barcelona i Lleida, té l'objectiu de guanyar 'eficiència' i 'agilitat' en temes de patrimoni que afecten la ciutat, i serà un punt de trobada entre l'Ajuntament de Tortosa i el Departament de Cultura. El conseller ha assegurat que aquest òrgan ha d'evitar 'laberints burocràtics' sense perdre el rigor tècnic per salvaguardar el patrimoni cultural. Tresserras ha reconegut que a Tortosa hi ha temes 'pendents' que cal resoldre amb certa celeritat entre els quals ha destacat les obres de la catedral i la façana fluvial, o les actuacions que cal fer a les muralles.ACN

 El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, ha anunciat aquest dimecres que el Departament aportarà 256.000 euros a les obres de neteja i restauració del Celler Cooperatiu de Gandesa.
En concret, la inversió es reparteix en 56.000 euros en càrrec per aquest 2007 per restaurar la zona de càrrega, i els altres 200.000 euros es faran efectius l'any vinent per assumir un gruix important del cost del projecte de remodelació. Tresserras ha assegurat que el Departament vol assumir el 'paper motor' de la restauració del celler modernista, obra de l'arquitecte Cèsar Martinell, però confia en les aportacions d'altres administracions per cobrir tota l'obra. El projecte de remodelació té un cost superior als 432.000 euros.ACN

 El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Joan Clos, ha assegurat aquest dimecres a la Comissió d'Indústria del Congrés que 'evidentment tant la Generalitat com els municipis tindran veu' en la tramitació del projecte Castor de l'empresa canadenca Escal UGS, que preveu un dipòsit submarí de gas i una planta de tractament a poc més de kilòmetre i mig d'Alcanar (Montsià).
El ministre ha demanat no donar peu al síndrome 'no al costat de casa meva', i creu que per aquest motiu s'haurà de demanar 'a través del diàleg un grau de solidaritat' que permeti equilibrar el territori amb 'inversions alternatives que és el que normalment es fa'. El compromís d'Indústria, ha dit Clos, és que 'les coses es facin bé i dialogant amb el territori'.ACN

 El Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal (PACMA) ha presentat dinou denúncies contra la celebració de correbous a les Terres de l'Ebre.

Les denuncies s' ha fet per les 'irregularitats que es produeixen, en incompliment de la Llei de Protecció dels Animals, de la legislació administrativa dels correbous i el Manual de Bones Pràctiques' concordat entre la delegació del Govern a les Terres de l'Ebre i els diferents operadors dels correbous. Segons el PACMA, que reclama l'abolició 'radical' d'aquestes pràctiques com en el cas de la caça en barraca, els bous són maltractats física i psicològicament: 'fins i tot alguns moren directament o indirectament a conseqüència dels correbous, com ha succeït aquest any a Amposta, al barri de l'Acollidora on un bou va ser mort a trets'.ACN

 El grup d’Esquerra a la Ràpita aposta per la potenciació de la pràctica de l’esport
Davant la falta d’instal·lacions i infraestructures esportives que pateix la Ràpita, el Grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de la Ràpita ha començat a emprendre mesures perquè l’Ajuntament rapitenc actuï per construir noves instal·lacions.La proposta d’Esquerra Republicana, que tindrà forma de moció i es debatrà en el proper Ple del consistori, inclou la construcció d’una pista coberta annexa al pavelló poliesportiu, a la vora de l’IES els Alfacs, ja que la situació actual de màxima ocupació del pavelló municipal no pot donar resposta a la gran demanda i necessitat que tenen diferents entitats i clubs esportius del nostre poble. A més, el grup d’Esquerra demanarà la instal·lació d’àrees poliesportives de lliure accés per facilitar i potenciar la pràctica de l’esport als diversos barris de la població: el dels pescadors, l’Espanyol-Aiguassera, la Devesa, el Sant Josep i el parc de Garbí.

 La Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) han organitzat avui  dijous, 18 d’octubre, una visita a les obres que corresponen a la millora de les carreteres T-330, T-333 i N-230b, entre el terme d'Horta de Sant Joan i la C-12 (Eix de l’Ebre) a Xerta.
La visita d’obres a aquest tram de la xarxa viària de les Terres de l’Ebre serà a les 11.00h, a la cruïlla de la carretera d’Horta de St. Joan amb la C-12 a Xerta, i comptarà amb l’assistència del delegat del Govern, Lluís Salvadó, i el responsable d’Acció Territorial, Antoni Sabaté, acompanyats del responsable de Mobilitat a les Terres de l’Ebre, Lluís Lacruz, els alcaldes d’Horta de St. Joan, Àngel Ferràs; de Prat de Comte, Juan José Malràs; d’Arnes, Xavier Pallarès, i de Xerta, Moises Fabra, a més dels presidents dels Consells Comarcals de la Terra Alta, Pere Martí, del Baix Ebre, Andreu Martí, i del Matarranya, Carles Fontanet.

 El Cicle de Cinema Infantil en Català (CINC) que organitza la Secretaria de Política Lingüística torna aquesta tardor amb una nova programació de pel·lícules per al públic més jove.
Als cinemes Òscar de Roquetes la programació començarà aquest dissabte, 20 d’octubre, amb la projecció de la pel·lícula Descobrint els Robinsons. Serà a les 16’00h i el preu de l’entrada és de 3 euros. En dissabtes consecutius, i fins al 17 de novembre, es podran veure els films Shrek Tercer, Ratatouille, Bojos pel surf i Moguda sota el mar.

Aquest projecte CINC es va començar l’any 2001 a Lleida i no és fins la tardor del 2006 quan el cinema de Roquetes s’incorpora a la iniciativa, que ha seguit una línia de progressió ascendent a mesura que s’han programat diferents temporades a diverses ciutats del país.

 El president de l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre, Emili Castellà, serà l’encarregat d’inaugurar el proper divendres 19 d’octubre la dotzena edició de la Fira del Vehicle d’Ocasió de Tortosa, que enguany canvia de denominació i passa a anomenar-se Ebreokasió.
La inauguració tindrà lloc a les 19.30 hores. El nou certamen firal també estrena emplaçament al Pavelló Firal de Remolins, on coincidint amb la celebració de la mostra es traslladaran els serveis tècnics de Fira Tortosa ubicats fins ara a la segona planta de l’Ajuntament de Tortosa.  El seu telèfon a partir d’ara serà el 977 449883.Finalment, el nombre d’expositors de l’Ebreokasió es de 17 firmes comercials que suposen pràcticament el doble que l’any passat. Es preveu que els cotxes en exposició superin els 200 vehicles.El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Ricard Forés, ha recordat que aprofitant el canvi d’ubicació s’ha fet també un canvi de model que permeti ampliar l’oferta expositiva al ram de la motocicleta i la bicicleta. Paral·lelament a la fira Ebreokasió hi haurà un seguit d’actes complementaris de caràcter lúdic per als més menuts (karts, slots,...), i també per al públic adult.

Aquesta setmana ha començat la campanya de vacunació contra la grip a Santa Bàrbara                                                                                                                     Les persones a les que es recomana especialment la vacunar es als majors de 60 anys o que tinguin algun problema pulmonar.Des de el Centre d’ Assistència Primària de Santa Bàrbara es recomana que es parli amb el metge o infermera al que s’ està adscrit per consultar el moment mes apropiat per rebre la vacuna

 Del 16 al 25 de Novembre Santa Bàrbara viurà les X Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’ Oli
Coincidint amb la setmana de  celebració de la Fira de l’ Oli Novell i el Comerç Local que enguany tindrà lloc el darrer cap de setmana de Novembre , sis restauradors de Santa Bàrbara
celebraran les jornades gastronòmiques, on els diferents establiments de la població oferiran menús de degustació d'exquisits plats que tenen com a ingredient fonamental l'oli de la plana, un dels olis amb més qualitat de les nostres terres.

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs