BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 12-09-2007

12 Setembre, 2007 07:27
Publicat per josepro, General

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

2007-09-12

 

 

El conductor d'un turisme ha mort en xocar frontalment contra un camió, a les tres de la tarda d'aquest dimarts, a la N-340, a l'altura de l'Ametlla de Mar.

Quan els Bombers han arribat al lloc dels fets, a tres quarts i cinc de quatre de la tarda, el conductor del vehicle ja era mort. De les altres dues persones que viatjaven en el turisme, una ha resultat ferida greu i l'altra lleu, mentre que conductor del camió ha sortit il·lès de l'accident. Els fets s'han produït en el punt quilomètric 1111 de la N-340.- acn

 

La secció local d'ERC a Tortosa ha commemorat la Diada amb un acte reivindicatiu des del parc de Remolins on han assistit més de mig centenar de persones.

L'acte ha culminat amb el desplegament d'una estelada de 45 metres des del Castell de la Suda, al toc dels Segadors, per commemorar aquest Onze de Setembre. El president d'ERC Tortosa, Felip Monclús, ha explicat que l'organització d'aquest acte s'ha fet per reivindicar la vegueria de l'Ebre i el paper de Tortosa com a 'peça clau', i en clau interna per demostrar que les 'crisis de partit han quedat enrere'. D'aquesta manera, Monclús ha deixat clar que la secció local d'ERC té il·lusió i ganes de treballar per la ciutat i pel territori.- acn

 

La Secretaria de Joventut del Departament d'Acció Social i Ciutadania, mitjançant la seva coordinació territorial a les Terres de l'Ebre, ha convocat una nova edició del concurs Art Jove adreçada a joves residents en aquesta demarcació, menors de 30 anys.

Finalment, els projectes artístics es poden presentar fins el pròxim 5 d'octubre en qualsevol modalitat i temàtica. El premi consisteix en una dotació econòmica de 500 euros a càrrec de Caixa Tarragona, i la possibilitat d'exposar a les Terres de l'Ebre i a Barcelona. Així mateix, i juntament amb la resta d'obres finalistes, s'organitzarà una exposició col·lectiva a la demarcació i s'editarà un catàleg digital.- acn

 

Els serveis territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre ja ho tenen tot a punt perquè dimecres, 12 de setembre, l'inici del curs escolar 2007-2008 comenci amb total 'normalitat'.

En total, els centres ebrencs tindran 25.345 alumnes, un 5% més que el curs passat; i comptaran amb 148 professors més entre educació infantil, primària i secundària. Pel que fa a les novetats, la nova assignatura d'Educació per la ciutadania s'impartirà sense objeccions a 3r d'ESO; i set centres més s'acolliran a la sisena hora en l'educació primària, passant de 33 a 40. A més, Educació té previst que a Amposta entri en funcionament el nou CEIP Consol Ferré a finals d'octubre amb dos línies de P3 que acolliran 37 alumnes. Mentre s'enllesteixen les obres del nou centre, les dues línies d'infantil s'han repartit en els CEIP Miquel Granell i Agustí Barberà de la capital del Montsià.-acn

 

 

 

El conductor d’un tractor va morir el passat dilluns al migdia quan el seu vehicle va bolcar prop de la C-12 a Flix .

La víctima era de nacionalitat anglesa. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, l'home, que anava sense documentació, conduïa el tractor amb un remolc amb sorra per una pista amb pendent paral·lela a la via del tren al seu pas per Flix quan el tractor ha bolcat i ha quedat atrapat. Els bombers l'han hagut d'alliberar. Tres dotacions han anat al lloc dels fets a més d'un helicòpter de comandament, que ha fet el trasllat del cap de guàrdia. Efectius de la Guàrdia Civil s'han desplaçat també al lloc del sinistre per iniciar totes les diligències policials oportunes, segons ha informat la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments.-acn

 

 

La Policia local de la Sénia va evitar que quatre joves de quinze anys robessin els aparells informàtics del CEIP Jaume I del municipi.

Els fets van passar la setmana passada, segons informa l'Ajuntament de la Sénia, quan una veïna va veure els quatre menors a l'interior de l'escola i va alertar la Policia local. Els quatre joves havien entrat al centre escolar per una finestra i quan la policia va arribar ja havien sostret els ordinadors amb bosses d'escombreries a l'exterior de l'edifici, preparats per emportar-se'ls.

Els agents van recuperar els cinc ordinadors personals del centre i va comunicar la detenció dels joves als tutors i a la Fiscalia de Menors. Aquesta, va ordenar que deixessin en llibertat els menors sota la custòdia dels seus tutors.

D'altra banda, la Policia local ha informat que està duent a terme controls de vigilància a les zones rurals del terme municipal per evitar furts a les casetes de muntanya. La Policia ha recordat que, precisament, és temporada de recollida de garrofes.

 

 El president del Consell Econòmic i Social, Valentí Faura, ha aprofitat la conferència institucional per la Diada Nacional de Catalunya a Tortosa per reivindicar la millora de les infrastructures a les Terres de l’Ebre i la vegueria de l’Ebre.

Faura, convidat per l’Ajuntament de Tortosa per pronunciar la conferència institucional de l’11 de setembre, ha centrat la conferència en l’evolució econòmica ebrenca fent un repàs a la importància i la força del comerç tortosí al llarg de la història. En aquest sentit, Faura ha ressaltat la importància que sempre ha tingut Tortosa com a cruïlla dels Països Catalans i s’ha mostrat optimista perquè les Terres de l’Ebre recuperin aviat aquesta centralitat. No obstant això, Faura ha aprofitat la conferència per fer tot un seguit de reivindicacions centrades sobretot en la millora de les infrastructures. Així, Faura ha reclamat el desdoblament de l’eix de l’Ebre, de la N-340 i la N-420, l’obertura d’una nova sortida de l’autopista A-7 al Montsià, la potenciació del port dels Alfacs i l’estació de mercaderies de l’Aldea, així com també la reivindicació històrica d’aconseguir una parada de l’Euromed a l’Aldea. En el terreny més polític, Faura ha fet una crida al delegat del Govern de les Terres de l’Ebre i al Govern de Tortosa perquè facin pinya tots plegats amb l’objectiu d’aconseguir la instauració de la vegueria de l’Ebre.

 

 La muleta Marta, de Flix, es va imposar clarament en l'edició d'enguany de la baixada en muleta d'Ascó a Móra.

Amb aquesta competició es  posa punt i final a la temporada de regates pel riu a la Ribera d'Ebre amb embarcacions de quatre rems i timoner.

 

Els clubs de Deltebre i La Cala campions de la III Lliga de Muletes de les Terres de l’Ebre.

Jesús Auré, responsable de la Representació Territorial de l’Esport, lliura els guardons als guanyadors de la darrera prova i de la tercera edició de la Lliga.

La Ràpita va acollir el passat dissabte, 8 de setembre, la darrera jornada de la 3a. Edició de la Lliga de Muletes de les Terres de l’Ebre, que s’encetava el passat mes de juliol a l’Ametlla de Mar.

En aquesta jornada, participaren un total de 5 clubs: l’Ametlla de Mar, Deltebre, Cambrils, Amposta i els amfitrions, La Ràpita, en les diferents categories, obtenint les primeres classificacions, tant en masculí com en femení, La Cala, Deltebre i La Ràpita.

 

 La Central Nuclear Vandellòs II s'ha connectat novament a la xarxa elèctrica aquest diumenge després de romandre quatre mesos aturada, el doble del que estava previst en un inici per executar els treballs de recàrrega. L'aturada ha estat la més llarga de la central, 115 dies en total, i ha comportat una forta sanció del Ministeri d'Indústria.
Durant aquest període s'ha acabat la primera fase dels treballs de substitució del sistema de refrigeració de serveis, i les obres també han permès doblar l'índex de seguretat de les instal·lacions, afectades per un problema de corrossió.-l’ebre

 

 
El proper dissabte l’Aldea organtiza la I Mostra d’Entitats que es realitzarà dins de la 3 era Trobada de Joves.

Segons  Simón Falcó, Regidor de Participació Ciutadana la idea  de fer una mostra d’ entitats locals va sortir  de la Tècnica de Joventut i Participació Ciutadana  de l’Ajuntament de l’Aldea.

En aquesta mostra les Entitats del  poble han estat totes convidades, per exposar  les seves coses i la seva forma de treballar ,cursets  que realitzin o com fer se socis. Es pretén  descobrí  com funcionen internament.

 

 
IMPORTANT REUNIÓ DE LES ADMINISTRACIONS SOBRE EL RIU SÉNIA
 

Dimecres 12/09 a les 11:30 al Molí l'Abella de La Sénia

A partir del Pla Integral del riu Sénia, elaborat per la Mancomunitat, s'ha convocat este dimecres 12 de setembre al Molí l'Abella de La Sénia una reunió de totes les administracions relacionades amb el riu (Estat, 2 Comunitats Autònomes i 10 ajuntaments que toquen al riu) per parlar del Pla Integral. El punt de trobada serà a les 11:00 a l'ajuntament de La Sénia.

 

 L’ajuntament de L’Ametlla de Mar es fa càrrec per cinquè any consecutiu del cost dels llibres de text de tots els alumnes dels centres educatius de la població(CEIP Sant Jordi i IES Mare de Deu de la Candelera), per aquest curs 2007-08.

L’any passat, la inversió municipal per als llibres va pujar a 111.470 € i, malgrat que des del consistori i des dels centres s’incentiva el reciclatge i hi ha tractes amb les editorials per tal d’ajustar els preus, es calcula que, enguany, amb l’augment de la població infantil en edat escolar i el lògic desgast del llibres, la subvenció serà d’entre 15.000 i 18.000 €.

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs