SANT GREGORI I EL CONVENI D 'EMUTE AMB EL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE..I POT SER DEL MONTSIÀ

10 Maig, 2007 08:33
Publicat per josepro, General

Ahir va ser festiu a la nostra localitat. A la localitat des de on emet La Plana Ràdio , aquesta ràdio que es pot sentir , escoltar i fins i tot llegir.

El comentari d ‘avui , que podria anar perfectament dirigit a recordar que fa ja bastants anys , tal dia com avui i fins diumenge estaríem de Festa Major perquè abans ,pot ser les noves generacions ni s’ en recorden , les festes eren per Sant Gregori , el nostre co-patró. L’ anècdota , permeteu-me que la recordi , la parli i l ‘escrigui , va ser que els qui manaven en aquella època , emprenyats perquè el sant ens banyava tots els anys les festes ( al maig cada dia un raig ) van decidir passar-les a un mes més calorós i sec : el juliol. Recordo que els primers anys , diuen que perquè Gregori es va sentir ofès per l ‘enderrocament festiu ,el maig va ser poc plujós i les tronades es traslladaren al juliol...però això son llegendes...o no ¡

Però be, jo avui no us volia parlar exactament de Sant Gregori i de les Festes en temps pretèrits , si no de la ràdio i del temps present i futur. D ‘aquest important conveni que s’ ha signat ja , de moment amb el consell comarcal del Baix Ebre ( esperem que aviat amb el del Montsià) i que ha de permetre fer un altre pas per aconseguir que les EMUTE, les emissores municipals de les Terres de l’ Ebre ( associació a la que també pertany aquesta des de la que us parlo i escric ) , aconseguir , deia que despertem aquest petit gegant que és al territori la radio de proximitat, les emissores dels nostres pobles i que puguem allibera finalment tot el potencial i la força comunicativa ( i tot lo que això implica) al territori ebrenc.

Avui no m ‘estenc mes , perquè entre Sant Gregori i la nota de premsa adjunta , ja en tenim prou, però si que el tema Emute i aquest conveni mereix un article exclusiu perquè hi ha moltes coses ,al respecte que considerar i que tinc ganes d’ explicar-vos les i donar-les a conèixer com enamorat que soc de la meua feina , de les nostres ràdios i d’ aquest territori on hem tingut el privilegi de néixer

Ara segueixo amb la nota de premsa i la setmana que be parlarem d’ Emute.

Josep Roig Cardona

El Consell Comarcal i les EMUTE signen un conveni per afavorir l’emissió conjunta de les ràdios municipals

El Consell Comarcal del Baix Ebre i l’Associació Emissores Municipals de les Terres de l’Ebre (EMUTE) han signat avui un conveni de col·laboració per tal de posar en marxa un projecte d’emissió conjunta entre les nou emissores del territori. Es tracta d’una iniciativa destinada a la instal·lació de nous equipaments d’àudio controlats per sistemes informàtics que facilitarà la connexió i programació simultània entre les diferents ràdios municipals. Amb l’entrada en funcionament d’aquest sistema es deixarien de banda els actuals sistemes de connexió, que en molts casos estan obsolets, la qualitat del so és baixa i la connexió entre emissores no és factible.

El president del Consell Comarcal, Ferran Bel, ha afirmat que amb aquest conveni es vol potenciar les ràdios locals en la mesura que són mitjans de comunicació que exerceixen un paper clau a l’hora de transmetre informació de proximitat. De la seva banda, el president d’EMUTE, Francesc Callau, ha dit que l’objecte d’aquest conveni és facilitar la programació conjunta d’espais infomatius, sense que això signifiqui que cada emissora perdi la seva identitat i continuï informant del seu propi municipi.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs