ESTILS

07 Novembre, 2006 20:28
Publicat per josepro, General

Ahir ,en aquesta mateixa fresqueta salutació matinal ,us parlava d’ un amic que de tant en tant ens servirà les seues ocurrències perquè trenquin el gel a l’ hora de donar inici al nostre mati radiofònic.

Avui , em perdonareu que insisteixi en parlar d’ ell , ja que , si o recordeu , la presentar-lo deia que era una persona d’ aquelles amb les que es difícil enfadar-se perquè (entre-comillem ), sap dir les coses sense ofendre.

Al menys a mi em fa aquest efecte. Tot i que sovint no estem d’ acord en molts punts vista sobre les mes diverses temàtiques ,lo cert es que mai em acabat amb morros – em discutit ,em exposat i defensat amb arguments diferents una mateixa qüestió i ens em dit pot ser alguna cosa grossa...però mai ens em enfadat ,mai ens em dit paraules grolleres o malsonants ,mai ens em deixat de parlar , ans al contrari ,això pot ser a fet mes forta la nostra amistat i jo avui li dono tot el mèrit a aquest caràcter seu ,perquè pot ser si no haguera estat així si que haguérem tingut algun problema.

Dic tot això ,perquè si jo pogués tenir la recepta màgica per forjar caràcters com el del meu amic ,que no s’ amaga de dir lo que pensa ,que defensa els seus criteris o que discuteix amb qui sigui ,però això si ,sempre sense perdre el control i dient-te les coses amb un to que no et permet enfadar-te amb ell .Si jo tingués aquesta fórmula la regalaria gustosament a molts de personatges propers i llunyans a mi i m’ en faria un gotet per mi mateix , per aconseguir un clima mes relaxat i convivencial.

Perquè em sembla ,(pot ser una observació meva i pot ser compartida per alguns dels que esteu escoltant) , que lo que sentim i la manera com o sentim els darrers temps en boca de molts de personatges públics i també per personatges mes propers , es reflex d’ una falta total de sensibilitat , una perdua lamentable de l 'estil que altres personatges han tingut en èpoques no gaire llunyanes.

Ara sembla que tot val i el vocabulari , com mes groller , millor.

No vull posar cap exemple , pero segur que algun us vindrà al cap.

Josep

Comentaris | 0 RetroenllaçOs