IV TROFEU DE GRUPS XOU - 10 d'abril de 2010


 
 
El dissabte dia 10 d'abril s’ha celebrat al Pla de Santa Maria el IV Trofeu Patinatge Artístic de Grups Xou.

Fins l’aparició del Trofeu de El Pla de Santa Maria, l'any 2007, tots els campionats i trofeus de grups xou es basaven en la normativa de la Federació Espanyola i de la Federació Catalana de Patinatge de manera que per poder participar calia que els clubs tinguessin un nombre determinat de patinadors amb uns grups d’edat concrets i amb unes proves de nivell superades. Molts clubs petits no disposaven d’aquest nombre de patinadors i no participen en aquests campionats federatius. D’altra banda gairebé la totalitat dels clubs realitzen festivals amb coreografies de grups. El trofeu de El Pla va néixer amb la voluntat d’intentar cobrir aquesta mancança i permetre a tots els clubs de la província participar en una competició de xous per gaudir del patinatge de conjunts més enllà dels festivals i de manera competitiva. 
 
Aquesta iniciativa s'ha anat consolidant any rera any i en aquesta quarta edició s’ha vist recolzada amb la incorporació d'una nova modalitat, els quartets, que serà oficial a Catalunya a partir de la temporada 2011. Així doncs aquest trofeu ha estat un de banc de proves per poder experimentar.
    
Durant el matí del dissabte es dugueren a terme els entrenaments oficials i a partir de les 17’15 hores s’inicià la competició oficial amb la participació de prop de dos-cents patinadors i tècnics de diferents clubs de la nostra província. El públic assistent, unes vuit-centes persones, ompliren el pavelló poliesportiu de gom a gom i van poder gaudir de les diferents coreografies realitzades, especialment del quartet format pels patinadors del Reus Deportiu que la temporada passada van quedar Subcampions del Món.

El lliurament de trofeus va anar a càrrec del Sr Mateu Montserrat, alcalde del Pla, del Sr. Rafel Serrano, president en funcions de la Federació Catalana de Patinatge, de la Sra. Maria Teresa Ferré, primer tinent d'alcalde i regidora d'educació de l'ajuntament, del Sr. Alex Borras, president de la Territorial de Tarragona, del Sr. Martí Rull en representació de l'empresa Europastry, del Sr. Josep Vadrí en representació de l'empresa Clos Montblanc i de la Sra Teresa Sisquella, presidenta del Club Patí El Pla de Santa Maria.

Els patinadors planencs, que aquest any competien en les categories de grup cadet i de grup petit, van sortir a la pista amb moltes ganes de fer-ho bé. Totes les mirades estaven pendents de la seva actuació. Amb l'execució de les dues coreografies van fer gaudir el públic assistent. La coreografia cadet "Somni de porcellana” va repetir pòdium en la mateixa posició que ho va fer a la Copa Catalana quedant en la tercera posició. La coreografia del grup petit “Volem ser com tu” van aconseguir el segon lloc al pòdium de la seva categoria.

Independentment dels resultats aquest trofeu ha estat un èxit esportiu i una nova experiència pels pares i joves patinadors que esperem que a partir d'ara continuïn progressant i fent-nos gaudir a tots amb les seves coreografies.