2n TROFEU DE GRUPS XOU - Fotos i crònica

 

Us demanem disculpes pel retard amb l'aparició de les fotografies. Esperem que us agradin 
 

 

     Fins l’any passat, en el que es celebrà la primera edició d’aquest trofeu, tots els campionats i trofeus de grups xou es basaven en la normativa de la Federació Espanyola i de la Federació Catalana de Patinatge de manera que per poder participar calia que els clubs tinguessin un nombre determinat de patinadors amb uns grups d’edat concrets i amb unes proves de nivell superades. Molts clubs petits no disposaven d’aquest nombre de patinadors i no participen en aquests campionats federatius. D’altra banda gairebé la totalitat dels clubs realitzen festivals amb coreografies de grups. El trofeu de El Pla va néixer amb la voluntat d’intentar cobrir aquesta mancança i permetre a tots els clubs de la província participar en una competició de xous per gaudir del patinatge de conjunts més enllà dels festivals i de manera competitiva. Aquesta iniciativa s’ha vist recolzada amb un augment del nombre de patinadors i de coreografies presentades respecte de l’edició anterior

 

     Durant el matí del diumenge es dugueren a terme els entrenaments oficials i a partir de les 17’30 hores s’inicià la competició amb la participació de patinadores i patinadors de diferents clubs de la nostra província. El públic assistent, unes nou-centes persones, ompliren el pavelló poliesportiu de gom a gom i van poder gaudir de les coreografies realitzades pel Club Patí El Perelló, pel Club Patí Salou, pel Casal de l’Espluga de Francolí, pel Club Patí Llorenç del Penedès, per l’Agrupació de Patinatge de Mont-Roig, pel Reus Deportiu, pel Club Patí Valls i pel club organitzador del trofeu, el Club Patí El Pla de Santa Maria.  

      Els patinadors planencs, que aquest any competien en la categoria cadet,  van sortir a la pista amb moltes ganes de fer-ho bé. Totes les mirades estaven pendents de la seva actuació. L'execució de la coreografia va fer gaudir el públic assistent. Una música encertada acompanyada  d'un vestuari atractiu i del saber fer dels patinadors sobre la pista va portar a que "El despertar de la música" aconseguís el segon lloc al pòdium i d'aquesta manera obtenir una plaça per representar al club planenc i a la Territorial de Tarragona en la Copa Catalana de Grups Xou. 


     Independentment dels resultats aquest trofeu ha estat un èxit esportiu i una nova experiència pels pares i joves patinadors que esperem que a partir d'ara continuïn progressant i fent-nos gaudir a tots amb les seves coreografies. Els protagonistes han estat la Judith Alberola Alonso, l’Anna Casañas Aguadé, la Núria Fernández Cabrera, l’Estela Fernández Gutierrez, l’Arantxa Martín Coco, la Judith Piñol Jiménez, l’Ariadna Salas Artacho, la Montserrat Serra Casaponsa i l’Elisabeth Tocado Anglés.


     Posteriorment, un cop finalitzada la competició i abans de l’acte de cloenda, un altre grup cadet planenc va realitzar la coreografia “Atrapats per la droga” amb la que obtingué la quarta plaça en el Campionat Territorial i la 7ena posició al Campionat de Catalunya. Els patinadors d’aquesta coreografia han estat l'Anna Bernardo i Baldrich, la Georgina Canela Ferrè, la Maria Fonts Cucó, la Meritxell García Tondo, l'Elsa Martínez Fonts, la Nayla Morales Calvo, la Gisela Murtró Balañà, el Jordi Murtró Balañà, la Zaira Ormaechea Calvo, la Laia Pérez Bosch, la Sandra Salcedo Montcusí i l'Aina Valverde Ferré.



     Volem felicitar a les entrenadores i coreògrafes planenques, l’Elisabet Ballesté, la Laia Borregan i la Núria Amoròs per la tasca realitzada. 


RESULTATS


CATEGORIA “B”

1r “Sonàmbuls” del C.P. Valls

2n “Rajos de sol” de l’A.P. Mont-Roig

3r “Plou i fa sol” del C.P. Llorenç del Penedès


CATEGORIA “A” – CADET

1r “Aranyes” del C.P. Valls

2n “El despertar de la música” del C.P. El Pla de Santa Maria

3r “Buscant a Michael Jackson” del Reus Deportiu


CATEGORIA “A” – GRUP PETIT

1r “Persecució bípeda” del C.P. El Perelló

2n “Princeses de gel” del C.P. Salou