A la mani...

07 Juliol, 2010 07:43
Publicat per csala, General

No per esperada la noticia de la sentència del Tribunal Constitucional contra l’estatut ha estat una autèntica gerra d’aigua freda a les aspiracions de Catalunya d’avançar desenvolupant la llei que els catalans van referendar a les urnes. Ha estat un cop dur, molt dur, malgrat que hi hagi veus que vulguin minimitzar la desfeta.

No seré jo qui entri en el joc de valorar, si són molts o pocs el articles que el tribunal Constitucional ha laminat be al dictar-los, però resulta evident que la voluntat dels Governs de Madrid avui és que el model autonòmic dibuixat a la transició, avanci de forma regressiva més cap a una Espanya regional que cap a una Espanya federal.

Francament, en aquests moments hem de parlar de com fer front a la crisi econòmica que ens ofega i oferint solucions per tal de crear ocupació i ajudar així a les quasi sis-centes mil persones que a Catalunya és troben a l’atur de les que més de 60.000 són de les comarques tarragonines.

És evident, que no oblidem que avui és la pèssima situació econòmica que vivim el que més preocupa a la societat. Però també és evident que no ens podem creuar de braços davant la tisorada a qüestions bàsiques que ha fet el Constitucional al nostre Estatut, i fins i tot més que a l'Estatut, al sentiment que no podem renunciar de sentir-nos una Nació.

Per això es indispensable no fer el ridícul el proper dissabte dia 10 de juliol, per això convé que Catalunya tingui un govern fort, seriòs, cohesionat i amb idees clares.

En qualsevol cas ara cal donar resposta a la sentència. No ens podem quedar només amb la protesta al carrer i creure que ja hem fet tot el que calia i podíem fer. Necessitem un govern fort que defensi a Catalunya des de la fermesa i la cohesió que el tripartit no pot oferir. És per això que demanem que el president Montilla convoqui les eleccions al Parlament quant abans millor.

Per fer front a crisi econòmica i a la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut, necessitem un govern que prengui decisions i que assumeixi plenament les seves responsabilitats. I el necessitem quant abans millor. És per això que demanem que és doni la paraula al poble de Catalunya perquè tornin a er tots els catalans els que decideixin el seu futur

Comentaris | 0 RetroenllaçOs