500 oficines i 1.800 treballadors menys...

09 Novembre, 2009 20:22
Publicat per csala, General

Recordo que el dia que vam fer una Roda de Premsa en Joan Miquel Nadal i jo mateix al voltant de la posició dels diputats de les comarques de Tarragona del Grup Parlamentari de Convergència i Unió sobre la fusió de Caixa de Tarragona amb Caixa Manresa i Caixa Catalunya, roda de premsa on vam manifestar els nostres dubtes tot lamentant aquesta decisió, alguns ens van dir de tot,..., de tot, menys "macos" com és sol dir.

Una de les reaccions més virulentes a la roda de premsa la van tenir els representants dels treballadors de Caixa Tarragona, que ràpidament anunciaven la seva posició favorable a la fusió i demanaven que no hi haguessin ingerències polítiques. No van ser els únics, també ERC ens demanava que no ens hi fiquessim, i fins hi tot el Conseller Castells, demanava que s'estés al marge del procediment.

Suposo que la posició favorable dels treballadors devia adoptar-se en part per la seducció que suposava tenir, com a empleats de Caixa Tarragona, un conveni amb un salari -de mitjana- un 20% inferior al dels treballadors de Caixa Catalunya.

Un cop els òrgans de direcció van votar favorablement la fusió, avui s'ha fet públic la voluntat que la nova Caixa redueixi la seva plantilla amb més de 1.800 treballadors (més dels que tenen en l'actualitat Caixa Tarragona i Caixa Manresa juntes), un 20% de la totalitat dels llocs de treball de les tres caixes, i clar, ara el crit al cel. Jo no diré res més, perquè res més puc fer, suposo que quan els representants de treballadors van anunciar i proclamar el seu posicionament favorable, la promesa d'algú devien tenir, que tot els aniria millor, o no?. Algú en sortirà perdent, però els treballadors tindran la seva defensa sindical, però en tot cas, em preocupa tant les persones que es quedaran sense feina amb aquesta fusió, com  els  municipis, i especialment els més petits, que tinc la impressió que es quedaran sense la seva oficina de la Caixa de Tarragona de tota la vida. 500 oficines són les que han de desaparèixer. 500 són moltes, moltes oficines.

Segur que la situació financera no devia ser bona; segur que és necessari fer més grans les entitats financeres; però deixar en mans de qui ens ha portat a aquest punt, negociar la fusió, era quasi una garantia de que no podria anar massa millor. Però, i ara, a qui li demanarem resposabilitats?.

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs