Si el Govern no compleix amb la Llei, que nassos hem d'exigir al ciutadà

19 Abril, 2008 20:17
Publicat per csala, General

Fa 10 dies que va entrar en vigor la Llei pel Dret a l'Habitatge. El dia 9 d'abril, va fer tres mesos de la publicació en el DOGC del text aprovat al Parlament. Conjuntament amb la Llei, havien d'entrar en vigor diferents reglaments (podeu veure el contingut de les disposicions addicionals), entre ells un decret (d.ad.10a.) que havia de regular les noves normes d'habitabilitat, norma essencial per controlar dos dels mals usos més greus i més novedosos que tenen a veure amb l'habitatge: la sobreocupació i l'infrahabitatge.

El Govern català no ha fet els deures, doncs aquest decret no ha començat ni tan sols el seu tràmit d'informació pública. Des del nostre grup parlamentari hem preguntat per aquest reglament, i per totes aquelles normatives que el dia 9 d'abril, el 9 de juliol i el 9 de gener proper han d'anar entrant en funcionament. Són normes importants, molt importants per influir en el mercat immobiliari, i no podem permetre que el Govern no els dicti amb el temps suficient per a que tinguin vigència el dia que marca la Llei. Si el Govern no compleix amb la Llei, que nassos hem d'exigir al ciutadà.

En un altra ordre de coses, la normativa anunciada sobre el preu concertat català, també ens ha sorprès per l’exorbitant increment del preu dels habitatges que podran tenir a partir d’ara la consideració d’habitatge de protecció oficial. No 160.000, 320.000 habitatges en els propers anys podran portar el títol d'Habitatge de Protecció Oficial.

Aquests nous mòduls intenten que el promotor els surti rentable la construcció d’habitatges de protecció oficial. Però la mesura que intenta adoptar-se segurament no dona resposta a una realitat evident, la que de la gran part de la societat catalana, amb ingressos normals, no podrà acudir ni tan sols a aquests nous habitatges concertats, de protecció oficial, amb preus de fins a 300.000 euros (50.000.000 de les antigues pessetes), i abocant fins i tot a que ciutadans amb ingressos notablement superiors a la mitjana es vegin abocats a l’adquisició d’un habitatge de protecció oficial, doncs els nous mòduls, realment alts, ajudaran a evitar una desitjada davallada dels preus dels habitatges.

Algú està improvisant massa. El Departament de Medi Ambient i Habitatge està en ocurrència contínua... ens satura... a 80 km/h, el transvassament del Segre, el lloguer forçós, els habitatges de protecció oficial a 300.000 euros... increible.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs