Som babaus.

07 Agost, 2007 15:26
Publicat per csala, General

Permeteu-me un preàmbul, perquè ahir a les 13.12 h. el Secretari de la Corporació proclamava a l'Eudald Roca com a nou President del Consell Comarcal del Tarragonès. La meva més sincera enhorabona, i els millors desitjos i agraïments per a qui a procurat un nou Govern d'unitat pel qual a lluitat tots aquests dies, ara espero que la seva trajectòria Carreterista no el perjudiqui (i ho poso, entre altres coses, per procurar l'efecte contrari).

Al que anava, i és que babaus no és l'expressió, massa suau, seria més escaient altres qualificatius fins i tot aquells d'insultants per definir que som massa responsables per no estar a hores d'ara organitzant manifestacions, o per no aplicar la medicina del tripartit amb la qual, i al llarg els darrers anys del Govern Pujol, va dedicar-se a atiar tots els focs que per petits que fossin s'encenien en qualsevol lloc del país. 'Sou gilipolles' m'han arribat a suggerir, per no provocar protestes, onades de cartes al director,..., i cinquanta estratègies més per fer obrir els ulls a les persones que vivim en aquest país i exclamar ben fort que aquest no és el 'progrés' que volem i que tant pregona el tripartit-2, aquest progrés se'l poden confitar.

I és que certament trobo una vergonya aixecar les barreres a 15.000 vehicles en una autopista amb una Intensitat Mitjana Diària de vehicles que supera de molt les 50.000 unitats en aquesta època de l'any, i encara més ridicul que algú és pregunti qui ho pagarà, ridícul que algú digui que això és excepcional, i ridícul donar a entendre que com paguem 40 milions d'euros a ACESA, doncs no vindrà d'aquí, això vol dir que encara pagaran...

Perquè trobo escandalós que no s'expliqui que amb la construcció del tercer carril no es solventaran els problemes per l'estiu vinent, el que convé és que a la vegada, de forma paral·lela, i no al final de l'obra, s'executi la retirada dels peatges troncals a les nostres comarques. L'estiu vinent no poden fer-se cues per culpa dels peatges encara troncals, amb tercer carril acabat o no, peatges fora!!!

Perquè ningú desbloqueja nous trams de l'A-7 (N-340), la via per la qual tots hauriem de plantejar-nos circular, gratuïtament, i amb una velocitat normaleta, per moure'ns entre les nostres comarques del Camp de Tarragona i les de les Terres de l'Ebre, amb les de Barcelona.

Perquè ningú no és planteja pensar en com treure els peatges troncals, a mig termini, de la C-32 (l'autopista del Garraf), doncs l'increment anual de circulació en aquesta via fa necessari plantjar-se aquesta situació abans que sigui massa tard.

Perquè els trens de rodalies i els regionals (ahir va quedar-se tirat un dels convois 'tunejats' de Renfe a St. Vicenç de Calders) de Renfe no funcionen, estan obsolets, van replets de persones dempeus i ningú hi posa remei.

Perquè els aeroports tampoc funcionen, quan no són els retards, són les maletes, i quan no la seguretat, aquesta, per cert, fora de l'aeroport del Prat, i de les estacions de tren de França i de Sants de Barcelona, és absolutament inexistent, ni a l'aeroport de Reus, ni a les nostres estacions em donen cap sensació que algú pensi amb la seguretat. Sempre em pregunto perquè he de ficar la meva bossa als detectors quan pujo al tren a BCN i mai ningú m'ha revisat les meves pertinences quan on pujo és a l'estació de Tarragona, és que aquí ens sobra la seguretat???.

I al final de tot això, encara he d'escoltar al hooligan Zaragoza practicant allò que la millor defensa és un bon atac, enlloc d'oferir disculpes a la societat catalana, com han fet altres col·legues seus.

He d'escoltar alts càrrecs de la Generalitat com ens diuen que ens hi hem d'acostumar, com si ens trobéssim en un país en vies de desenvolupament (aquesta és l'expressió que s'utilitza pels països tercermundistes ubicats geogràficament al món occidental).

I al final de tot això, n'hi ha que s'amaguen, o estan de vacances, o no reconeixen les mancances pròpies i s'escuden tot el dia en la política del retrovisor, com si cap de les inversions en infraestructures que s'estan executant a les nostres comarques en l'actualitat haguessin estat una decisió seva, o com si després de 20 anys de reclarmar-ho, vulguin fer creure que el pedaç de variant de la A7 a Tarragona la decidís el Govern González. Quantes mentides, quantes vergonyes que tapar, quanta ineficàcia a pregonar, quanta calúmnia i indecència política, i a sobre el Rangel desautoritzant als seus correligionaris i prohibint la compareixença del Delegant del Ministeri de Foment a Catalunya davant el Parlament.

I la imatge que estem donant?. Ningú hi ha parat a pensar?. Aquesta és la Catalunya de la mirada genial, ni molt menys la Catalunya de l'art del benestar. Aquesta és la Catalunya de les barricades.

6 Comentaris | 0 RetroenllaçOs