L'aeroport de El Prat

02 Agost, 2006 05:09
Publicat per csala, General

Breu i concís, una ressenya i cinc idees,

La ressenya.- D’en Francesc Marc Álvaro, ahir a La Vanguardia: “Així les coses, es comprèn que un col·lapse a l'aeroport en plena canícula sigui quelcom d'una gravetat difícilment comparable. No es tracta tan sols d'impedir que la gent pugui desplaçar-se, és molt pitjor. Es tanca el pas de moltes persones a aquesta petita hectàrea de paradís que van encarregar amb temps i per a la que pot ser que fins i tot han demanat un préstec. La desesperació del que es queda a terra, amb el fullet de coloraines a la mà, és la desesperació del que només té vint dies per a desconnectar de la fàbrica o de l'oficina, del que no pot retardar el seu retorn al treball, del que fa equilibris perquè tota la família pugui airejar-se”.

Les idees,

La primera.- La batalla política d’aquests dies, saturats de xafogor estiuenca, acabarà recordant-nos que ara fa uns anys, a Catalunya, va fer fred i va nevar. És la pobresa dels arguments dels qui tan sols saben mirar enrere.

La segona.- La batalla judicial ja veurem quan acabarà, la celeritat no és la principal virtut de la justícia.

La tercera.- La batalla laboral, la guanyaran els treballadors, de fet ja la tenien guanyada, tan sols calia que algú els expliqués que significava l’expressió ‘subrogació de les condicions laborals, incloses les salarials’.

La quarta.- La batalla dels usuaris, aquesta ja està acabada i perduda, són ells els que s’han quedat amb el cos a terra.

La cinquena.- Tinc la impressió que algú, ha actuat, o millor dit, no ho ha fet, pensant més en la seva carrera política personal, que en els ciutadans afectats, caldria ser educat i almenys, donar la cara i demanar perdó, i no demano més, que poder aleshores el faran ministre.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs