Castell del Baró de les IV Torres

01 Agost, 2006 19:50
Publicat per csala, General

Tan sols arribar a la Nou endevines el perquè a les eleccions municipals no s’hi presenten vuit candidatures per a ser alcalde, ja notes que qui mana ho fa amb la il·lusió d’anar aixecant un poble, sense pressió urbanística, on no necessiten omplir-se la boca amb allò de la sostenibilitat per defensar els seus projectes o actuacions, amb un sentiment de voler mantenir un cert aire rural, sense malbaratar ni la ubicació, ni els recursos que la història els ha donat.

El diumenge, vaig poder estar i compartir amb molts veïns de la Nou de Gaià, la inauguració de la segona fase de la remodelació del Castell. Amb l’alcalde al capdavant, i amb d’altres autoritats d’institucions que hi han posat diners, vàrem visitar aquestes noves instal·lacions que tindran un destí cultural.

Si sabéssiu com d’entossudit estava l’actual alcalde, ara fa 11 anys, per recuperar aquest Castell, - si és que veritablement aleshores podria merèixer aquest noble qualificatiu -, doncs jo, que vaig tenir la possibilitat de visitar-lo aleshores, l’anomenat Castell era poc més que quatre parets que tot just s’aguantaven dretes.

Un poble que conserva des de la planúria una vistes fantàstiques de l’interior del Tarragonès, quina cara ben diferent de la nostra comarca, quina dualitat contraposada te el Tarragonès quan abandones la costa uns cinc quilòmetres endins.

I jo penso, quanta vocació, quanta dedicació, quant voluntarisme per tirar endavant aquests pobles. Aquests alcaldes, fan de lampistes, d’ambulancieros, de jardiners, de cuiners, alcaldes que han d’anar pidolant per la Diputació, la Generalitat i l’Estat per a que els facilitin subvencions, recursos per tirar endavant el seus projectes, les seves il·lusions, les del seu poble. Alcaldes que gaudeixen dels bons moments, els de l’obra o l’activitat feta, però que també s’emporten sovint les ganyes del que mai està satisfet. Que senzilla seria la vida de molts alcaldes de petits municipis quedant-se a casa, en podria fer una llista molt llarga. Tan sols la voluntat de servei els mou a participar i presentar-se per servir al seu poble. En un moment de descrèdit polític constant, serveixi aquestes ratlles de reconeixement a tots ells.

Ja sabeu doncs perquè a la Nou mai hi haurà, com passa en tants altres pobles petits o grans, vuit llistes electorals per a presentar-se a les eleccions municipals, i és que els interessos de construir el poble no són els mateixos que els interessos de construir al poble.

Per cert no cregueu que l’obra municipal s’acaba amb la recuperació del Castell. La Nou, ha fet un canvi profund, d’obres d’arranjament de carrers, zones enjardinades, la llar d’infants... obres municipals que és veuen i que reverteixen en la qualitat de vida de les persones del poble que participen col·lectivament en activitats, com la Festa Major, o la ja tradicional calçotada del mes de febrer on hi ha veïns que es queden sense taula.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs