Llibertat de pensament

El món s’acaba. Poc a poc comencem a estar tan controlats que el dia que un grup d’amics seguin en un bar a parlar de política els investigaran perquè són un grup i perquè parlen de política. Ara ja no es veu, per sort, que un grup de policies antidisturbis entrin en un bar i emmanillin al grup subversiu; quedaria molt malament. Ara es fa tot per Internet i individualment es rep una ordre judicial per anar a declarar. Els amics tampoc discuteixen vis a vis; ho fan per les xarxes socials.

No es pot dir que no tinguem llibertat de pensament, però sembla que la llibertat d’expressió éstà a punt de desaparèixer. Es podem enfrontar a aquesta pèrdua tan valuosa de la dignitat humana? Sí.

Publicat dins de General | Desactiva els comentaris

Filosofia, pensar o no pensar

La vida és viure. Viure és fer coses, sentir, olorar, veure, tocar, escoltar i adonar-te del que passa al teu voltant. Viure és respondre als estímuls externs. Viure és cobrir les necessitats primàries. Viure és pensar i adonar-se que s’està pensant. Viure és un perquè constant. Viure és baixar la brossa i encendre la llum. Viure és rentar els plats i escombrar el pis. Viure és riure quan la lluna surt pel mar i es pon per les muntanyes. Viure és menjar, beure, cagar i pixar. Viure ocupa la totalitat de la nostra vida.

Publicat dins de General | Desactiva els comentaris

Filosofia a les escoles

Tema roent. Els joves han d’aprendre a pensar -ja en saben- des dels pocs anys.

Cal que els nens juguin a les cartes contra els adults. En un any hauran aprés la mecànica i superaran els adults experimentats perquè el cervell jove és superior al vell. Ho dic per experiència!

Publicat dins de General | Desactiva els comentaris

Filosofia de carrer

Sembla que això de pensar està obsolet avui en dia, però sempre hi ha un irreductible que avança en direcció oposada a les modes i tendencies. FEM FILOSOFIA?

Publicat dins de General | Desactiva els comentaris