Sí tenim por!

No tinc por! o No tinc por a la por!
Però realment no tenim por? Doncs jo crec que sí que tenim por, tenim por a convertir-nos en dolents.
Por a la mateixa angoixa a que allò que fem i que allò que hem fet fins ara, no sigui el correcte. Tenim por a que el nostre model integrador i voluntariós s’esquinci i personalment o grupalment acabem satisfent els nostres impulsos d’ira, ràbia o decepció, acceptant o entenent discursos d’odi com a no tan radicals.
Tenim por a la nostra pròpia existència, a reconèixer que a la vida passen coses bones i que també de dolentes i que tot i que intentem tenir-ho tot controlat gràcies als mitjans que disposem i a la tecnologia, vivim a la deriva a expenses de la casualitat de la finíssima línia que separa la vida de la mort. Aquesta por ens obliga a haver-nos de reinventar constantment en allò que fem, en les nostres famílies, en les nostres feines, a buscar reptes i esperances per crear noves formes d’existència que mitiguin aquesta “angustia”. Però a més a més ens autodilapidem amb el debat moral entre el principi innat de la venjança, que hem de controlar i apaivagar amb la bondat, i certament crec que sí tenim por a no poder-nos controlar o a tindre instants de flaquesa.
Tenim por a allò que és desconegut, a allò que hem de desxifrar sense tenir-ne el codi. Perquè podem desxifrar tot allò que ens ha passat aquests darrers dies? Tenim alguna clau semàntica que verdaderament ens permeti afirmar que no tenim por! O simplement amb aquests tres simples monosíl·labs n’hi ha prou? Personalment, crec que s’haurien de complementar amb un quart dient: No tenim por a la por!
Perquè sí: “estem angoixats perquè estem vius, perquè tenim un cos al que li afecten les paraules i els fets, i sobre el qual no en tenim domini” *

*Miedo al miedo. Antoni Vicens (Barcelona)
http://blog.elp.org.es/all/cat15/miedo-al-miedo-antoni-vicens/

Quant a Josep Roig

Em dic Josep Roig i Bonet, sóc de Valls. La meva formació acadèmica com a docent és la suma del conjunt dels meus estudis i de les meves experiències laborals:- Llicenciatura en Història UdL - Llicenciatura en Antropologia UB - Actualment 3r Grau de psicologia UOC-- Penso que som uns privilegiats, vivim en una societat pròspera però que ara està passant uns temps complicats i en que tenim un sistema educatiu universal, públic i gratuït. Amb un nivell acceptable de recursos i amb un professorat ben preparat, això no ho poden dir gaires països al món. Els nens, nenes i adolescents tenen l'obligació d'estudiar fins als 16 anys i nosaltres (família i educadors) com a persones adultes tenim el DEURE d'ajudar-los a formar-se intel·lectualment, socialment i culturalment. Entre tots, hem de posar tots els nostres esforços per convertir el que a vegades és un senderó pedregós en un camí planer
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *