Cosins llunyans, de Pau Berenguer, s’endú el 17è Premi TINET de Narrativa

Cosins llunyans, un relat carregat de “fina ironia i divertida representació del poder” ha estat el guanyador de la dissetena edició del Premi TINET de narrativa. L’autor és Pau Berenguer Soriano (Sueca, 1978) professor de Geografia i Història d’educació secundària i Llicenciat en Història per la Universitat de València en l’any 2001. El veredicte del jurat es va conèixer dissabte durant la cerimònia de lliurament celebrada al Teatre Metropol de Tarragona.

Pel que fa a les altres categories, de les 19 obres rebudes per optar al 14è premi de traducció Vidal Alcover 2014, n’ha resultat guanyador el projecte de Miquel Cabal Guarro, de traduir el clàssic rus Petersburg, d’Andrei Beli, “perquè l’obra presentada té unes dificultats estilístiques importants i les mostres aportades permeten preveure un resultat immillorable”, tal i com ha destacat el Jurat. Miquel Cabal (Barcelona, 1977) és llicenciat en Filologia Eslava i té una àmplia experiència com a traductor del rus.
Pel que fa al veredicte del 17è Premi de narrativa curta per internet Tinet, dels 261 treballs presentats, el guanyador ha estat el conte titulat Cosins llunyans, de Pau Berenguer. Es tracta d’una història “de fina ironia i divertida representació del poder”, també segons informa el Jurat.

Miquel Cabal (dreta) i Pau Berenguer (esquerra), els dos guardonats

 

Finalment, enguany, el 23è Premi Pin i Soler ha estat declarat desert. De les 93 propostes presentades, el jurat no ha arribat a un acord per establir un guanyador final. El jurat estava integrat per M. Lluïsa Amorós, Margarida Aritzeta, Gerard Guix, Antoni Pladevall, Joan Rendé i Josep Rovira com a secretari. El premi està dotat amb 21.000 euros i l’obra guanyadora és editada per Columna edicions.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona són convocats per l’ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. En l’edició d’enguany, l’organització valora l’alta participació i la correcta organitació de tot el procés. Pel que fa al veredicte, mostra satisfacció pels dos premis atorgats, un perquè obre les portes a nous autors (Tinet), l’altre perquè consolida propostes de molt alt nivell (Vidal Alcover).

El 17è Premi TINET: el relat guanyador, l’autor  i les obres finalistes
El Jurat  que va acordar atorgar el Premi TINET a l’obra Cosins llunyans de Pau Berenguer estava constituït per Noemi Bagès, Josep Ballester, Àngel-Octavi Brunet, Andreu Carranza, Rosa Pagès i Enric Brull com a secretari.
El premi està dotat amb 1.000 euros i l’obra serà editada per Cossetània edicions junt amb altres 14 contes, també seleccionats pel jurat.

Les obres dels catorze finalistes, són: La residència, Un pessic de cel, Foc creuat, Manuscrit trobat a Montsegur, Joc de Reis, El meu Djimas, Converses de rial de la Coma d’en Sala, La butaca, Magma, Porpra, Llacuna, La súplica, Un conte rus  i El passejant de Schönbrunn

Pau Berenguer (Sueca, 1978), és professor de Geografia i Història d’educació secundària i Llicenciat en Història per la Universitat de València en l’any 2001. La seva experiència laboral ha girat a l’entorn de l’arqueologia i l’ensenyament. Entre els anys 2001 i 2003 va fer d’arqueòleg a la fundació cultural Archäologishe Heimatkunde (Alemanya) i des de l’any 2005 és professor d’educació secundària.

Aquesta entrada ha esta publicada en General, Tinetaires. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.