Fem plegats una Internet millor, lema del Dia d’Internet segura 2014

 

Aquest 11 de febrer s’escau el Dia d’Internet Segura, una jornada que vol servir per a reflexionar al voltant de la seguretat a Internet en relació al seu ús per part de joves i menors d’edat, tenint en compte la seva presència a les xarxes socials i els nous riscos, amb fenòmens com el ciberassetjament. Enguany, el lema triat per l’organització Insafe, promotora del Dia d’Internet segura, és: “Fem plegats un Internet millor”.

Insafe és una xarxa constituïda per una trentena de centres de seguretat a Internet dels diferents estats de la Unió Europea a més d’Islàndia, Noruega i Rússia. Aquests centres implementen campanyes de conscienciació i educació, línies d’ajuda i treballen amb els joves per tal de comptar amb experiències i el contactes directes amb les diferents parts implicades. Tot això, amb l’objectiu de crear una millor Internet.

Aquesta organització vol contribuir a promoure un ús positiu, segur i efectiu d’Internet i de les noves tecnologies. Insafe posa l’accent en la necessitat de compartir la responsabilitat en la protecció dels drets i les necessitats dels ciutadans, en particular de menors i joves, per part dels governs, educadors, pares i mares, mitjans, indústria i altres actors  rellevants. Les diferents entitats que hi participen treballen estretament per compartir les millors pràctiques, informacions i fonts. La xarxa interactua amb la indústria, les escoles i famílies, amb l’objectiu de permetre els ciutadans a superar l’escletxa digital entre les llars i l’escola i entre generacions.

Trobareu més informació en la seva pàgina: http://www.saferinternet.org/safer-internet-day

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General, Novetats. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.