La TINETescola porta les bones pràctiques a Internet als alumnes

 

La Junta de Govern de la Diputació de Tarragona ha donat llum verda, aquest divendres, a un nou seguit de tallers de la TINETescola, una activitat formativa adreçada a alumnes de Primària i d’ESO amb l’objectiu de promoure el coneixement i les bones pràctiques a Internet. A partir de setembre, es duran a terme disset noves activitats a una dotzena de centres d’ensenyament de municipis de menys de 6.000 habitants de la demarcació. Un total de tretze centres més havien presentat la sol·licitud per acollir la TINETescola però han quedat exclosos per fer-ho fora de termini. Està previst que aquesta acció de caire formatiu tingui continuïtat, cosa que permetrà que altres escoles i instituts tinguin l’oportunitat de rebre aquests tallers que imparteix la Diputació.

 

Les escoles i instituts on s’impartiran els tallers són: Escola Maria Garcia Cabanes de L’Aldea, Escola l’Agulla d’El Catllar, INS Berenguer d’Entença de Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant, INS Joan Amigó de l’Espluga de Francolí, Escola 1 d’Abril de La Palma d’Ebre, Escola Mediterrani de L’Ampolla, Escola Alfara de Carles d’Alfara de Carles, Escola Sant Miquel d’Aiguamúrcia, Escola Ull de Vent de La Bisbal del Penedès, CEIP Josep M. Soler de Montbrió del Camp, Escola l’Ametller de La Pobla de Massaluca i Escola Rosa Gisbert de Masdenverge.

 

La TINETescola és una activitat formativa que es desenvolupa als centres educatius, amb l’objectiu de facilitar als alumnes eines i coneixements per aprendre a fer un ús segur, eficient i responsable d’Internet. Com a novetat, aquesta darrera convocatòria amplia la franja d’edat dels escolars fins a primer i segon d’ESO amb l’objectiu d’estendre les pràctiques responsables a Internet a un grup on es presenten nous riscos, amb un ús molt més generalitzat de les xarxes socials i nous fenòmens com el ciberassetjament. Els alumnes tenen edats compreses entre els 9 i els 14 anys: des de quart de primària fins a segon d’ESO.


Gairebé  800 alumnes han rebut la visita de la TINETescola
Des de l’any 2011 la Diputació de Tarragona impulsa la TINETescola, una iniciativa que ha rebut una molt bona acollida pels centres, tant pels educadors com pels propis alumnes. Des de la comunitat educativa es valora com una eina de suport didàctic molt eficaç en una matèria que evoluciona de manera molt ràpida i que costa d’encabir en les actuals programacions escolars.

Durant tot aquest temps, la TINETescola ha estat present a 34 centres escolars de tota la demarcació de Tarragona i ha impartit tallers a un total de 796 alumnes.

Comentaris estan tancats.